27.04.2024
Телеканал NTD

Перша перемога: Дональд Трамп обійшов усіх республіканських кандидатів в Айові

Перша перемога: Дональд Трамп обійшов усіх республіканських кандидатів в Айові

Дональд Трамп здобув переконливу перемогу на перших виборах 2024 року. В Айові пройшло голосування на республіканських..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Дональд Трамп здобув переконливу перемогу на перших виборах 2024 року. В Айові пройшло голосування на республіканських партійних зборах штату, на яких обирали кандидата на президентські вибори. Трамп набрав понад 50 відсотків голосів.

[Дональд Трамп, кандидат у президенти США]:

«Це був неймовірний досвід. Ми перемагаємо вже втретє. Але це найбільша перемога. Вони сказали: “Якщо ви виграєте з перевагою 12 %, це буде велика перемога, і це буде дуже складно зробити”. Я думаю, ми збільшили це число більш ніж удвічі, а, можливо, й утричі».

Водночас на другому місці опинився Рон Десантіс — губернатор штату Флорида. Він здобув трохи більше ніж 21 % голосів. На третьому — Нікі Гейлі, яка раніше була постійним представником США при ООН. Її результат — приблизно 19 %.

У своїй переможній промові Дональд Трамп також сказав про свої плани в разі, якщо його оберуть президентом.

[Дональд Трамп, кандидат у президенти США]:

«Ми буритимемо нафту. Ми збираємося замкнути кордон, бо через нього зараз вдираються мільйони людей. Я не можу зрозуміти, чому вони думають, що це добре. Це дуже погано. Це група людей, яка за кількістю перевершує населення штату Нью-Йорк, ми не можемо цього допустити, це жахливо. Вони їдуть із в’язниць, з усіх куточків світу».

Як свідчать опитування, найважливішою проблемою для республіканських виборців залишається проблема міграції. Останнім часом вони ще активніше вимагали від президента Джо Байдена розв’язати це питання.

Водночас бізнесмен Вівек Рамасвамі, який на голосуванні посів четверте місце, заявив, що знімає свою кандидатуру з виборів і закликає своїх прихильників підтримати Трампа.
Коротке посилання на цю сторінку:

Перша перемога: Дональд Трамп обійшов усіх республіканських кандидатів в АйовіЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила ЄвросоюзуПольські та чеські фермери перекрили КПП на кордоні з НімеччиноюЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компанійМарш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію владиПарламент ЄС ухвалив спірний закон про відновлення природиГонконг посилив закон про нацбезпекуІндійські фермери-протестувальники збивають поліційні дрони повітряними зміямиВ Україні новий головнокомандувач

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: