27.10.2024
Телеканал NTD

Передбачити серцевий напад зможе новий високотехнологічний жилет

Передбачити серцевий напад зможе новий високотехнологічний жилет

Цей жилет у майбутньому, можливо, допомагатиме виявляти людей, які мають більший ніж в інших ризик померти..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Цей жилет у майбутньому, можливо, допомагатиме виявляти людей, які мають більший ніж в інших ризик померти від серцевого нападу.

Його розробили лікарі та дослідники Університетського коледжу Лондона.

Щоб його надіти, треба лише кілька хвилин. Потім пристрій докладно діагностує електричну активність серця.

Його назвали жилетом для електрокардіографічної візуалізації і вже успішно випробували приблизно на 800 пацієнтах. Результати виявилися дуже обнадійливими.

[Габі Каптур, дослідниця]:

«Ми отримуємо тривимірні мапи серця й можемо спостерігати, як електричні сигнали поширюються всіма його камерами. Потім пацієнт іде на МРТ, і ми можемо зіставити ці дані з результатами томографії».

Серцеві напади переважно трапляються через аритмію. Найчастіше в людей із хворим серцем. Але нерідко це стається і в тих, хто вважав себе здоровим.

Раніше докладну мапу електричної активності серця зробити було складно. Для цього треба було вводити в ділянку серця катетер чи використовувати радіацію.

Вартість нової процедури буде відносно невисокою, оскільки жилет можна використовувати багаторазово.

[Габі Каптур, дослідниця]:

«І ця технологія вперше дасть нам змогу зібрати докладну інформацію про електричні сигнали серця й зіставити її зі структурою та функціонуванням безпечним способом. Це буде доступно для тисяч людей за доволі низьких витрат».

Від аритмії страждає близько двох мільйонів жителів Великої Британії. І вона може призвести до раптової смерті.

Розробники жилета кажуть, що зараз обмірковують запуск серійного виробництва цього винаходу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Передбачити серцевий напад зможе новий високотехнологічний жилетЗ олії — біопальне: новий завод у ДубаїЯрмарок роботів проходить у данському місті ОденсеВосьминоги допомогли у створенні потужних присосківЯк співають кити: данські вчені виявили спеціальний органЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластикуЯк за 200 років розвинулася наука про динозаврівЗа поведінкою тварин під час сонячного затемнення спостерігатимуть науковці СШАЛичинок коралів заманюють до рифів за допомогою звуківАвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: