10.01.2024
Телеканал NTD

Мільйонам тонн старих покришок у Чилі знайшли застосування

Мільйонам тонн старих покришок у Чилі знайшли застосування

Чилійська компанія знайшла спосіб, як переробляти старі автомобільні шини. Їх використовують у виробництві акумуляторів для електромобілів...

Дата завантаження: 2024-05-10

video

Чилійська компанія знайшла спосіб, як переробляти старі автомобільні шини. Їх використовують у виробництві акумуляторів для електромобілів.

Щорічно у світі на звалищах опиняється коло 32 мільйонів тонн покришок. Їх вистачило б, щоби повністю вкрити Вашингтон, площа якого — приблизно 200 квадратних кілометрів.

Фахівці вважають, що з переходом на електромобілі, які важчі через акумулятори, кількість старих шин зростатиме.

Одна енергетична чилійська компанія завдяки новій технології вирішує проблему перероблення відпрацьованих покришок. Їх у світі зібралося вже понад мільярд.

[Бернардіта Діас, гендиректор і співзасновниця компанії]:

«Наш процес інноваційний насамперед тому, що ми розв’язуємо дві проблеми. Перша — це остаточна утилізація шин, а друга — попит, який виникає на матеріали для електромобілів».

Процес містить перероблення «сажі», яку отримують із шин шляхом піролізу. З неї роблять графітовий твердий вуглець акумуляторного класу. Це важливий компонент літій-іонних батарей.

[Бернардіта Діас, гендиректор і співзасновниця компанії]:

«Під час піролізу отримують три побічні продукти. Один із них — піролітична олія, другий — сталь, а третій — технічний вуглець. Цей технічний вуглець не має виходу на ринок. І що ми зробили? Ми перетворили відходи покришок на графітовий матеріал для використання в батареях для електромобілів».

Попри те, що у світі почали активніше переробляти відходи, старих шин на звалищах стає дедалі більше.

[Бернардіта Діас, гендиректор і співзасновниця компанії]:

«Наш продукт можна буде застосовувати не тільки для літій-іонних батарей, але й для натрієвих, які використовують у наступному поколінні електромобілів».

У компанії кажуть, що в неї з’явилися потенційні інвестори, які бажають вивести процес на промисловий рівень.
Коротке посилання на цю сторінку:

Мільйонам тонн старих покришок у Чилі знайшли застосуванняУ Великій Британії вуличні шафи переробляють на зарядні станції для електромобілівЕкіпаж МКС поділився враженнями від перебування на орбіті ЗемліКубинські біологи розгадують таємниці міграції птахів із Північної АмерикиУ США тестують робота, який ходитиме по перетнутій місцевості Місяця та МарсаЧи можна забезпечити Землю дешевою сонячною енергією з космосуВ Ізраїлі знайшли величезне підземне укриття, зроблене 2000 років томуНовий вид прудких динозаврів відкрили в АргентиніЯрмарок роботів проходить у данському місті ОденсеУ Нідерландах тестуватимуть вакуумний поїзд Hyperloop

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: