08.11.2024
Телеканал NTD

МКС святкує 25-річчя

МКС святкує 25-річчя

Працівники НАСА та члени екіпажу МКС відсвяткували 25-річчя Міжнародної космічної станції. З цієї нагоди вони провели..

Дата завантаження: 2024-05-08

video

Працівники НАСА та члени екіпажу МКС відсвяткували 25-річчя Міжнародної космічної станції. З цієї нагоди вони провели пряму трансляцію між Космічним центром імені Джонсона та екіпажем станції.

Заступник адміністратора НАСА Боб Кабана перелічив головні досягнення МКС, зокрема згадав і про 3000 наукових та освітніх досліджень.

[Джоель Монтальбано, представник НАСА]:

«Чого вас не можна було навчити на Землі, і ви мусили навчитися цього самостійно вже на орбіті?»

Командир екіпажу МКС Андреас Могенсен поділився своїм досвідом.

[Андреас Могенсен, командир екіпажу МКС]:

«Невагомість — це справді унікальна річ. На жаль, немає способу до неї підготуватися. На Землі ми можемо відчути це під час параболічного польоту, але це зовсім не те саме, що жити й працювати в невагомості тут, нагорі. І це не лише весело, а й дуже складно».

Могенсен висловив надію, що більше країн і приватних компаній почне використовувати лабораторію, яка на навколоземній орбіті.

Бортінженер місії МКС Лорал О’Гара також поділилася враженнями про життя на МКС.

[Лорал О’Гара, бортінженер]:

«Команди людей у всьому світі вивчають кожен аспект цих місій: від нашої їжі та одягу до наукових досліджень. Вони також керують космічною станцією. Хочете — вірте, хочете — ні: хоч ми й перебуваємо на борту, насправді ми не керуємо космічною станцією. Нею керують команди диспетчерів у центрах управління польотами в різних місцях світу».

Модулі МКС було зібрано в космосі 7 грудня 1998 року. Місія об’єднала США, Європу, Росію, Японію та Канаду. Міжнародна космічна станція також стала найдорожчою лабораторією, яку будь-коли збудували люди.
Коротке посилання на цю сторінку:

МКС святкує 25-річчяГреко-іллірійський шолом віком 2500 років знайшли в ХорватіїМишку замінили жести: нову технологію показали на Світовому конгресі мобільних технологійНа виставці в Токіо показали, яким може стати життя у 2050 роціНові протези дають змогу відчувати температуру предметівВ Ізраїлі знайшли величезне підземне укриття, зроблене 2000 років томуНовинки мобільних технологій показали на Mobile World CongressПонад 100 нових видів морських істот виявили в океані біля берегів ЧиліЧи можна забезпечити Землю дешевою сонячною енергією з космосуУ Німеччині розробили мікроботів, які в майбутньому допоможуть лікувати рак

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: