28.03.2024
Телеканал NTD

Авіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксі

Авіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксі

Кожен, хто хоч раз годинами стояв у заторі, напевно якоїсь миті починав мріяти про те, щоб..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Кожен, хто хоч раз годинами стояв у заторі, напевно якоїсь миті починав мріяти про те, щоб злетіти в небо й залишити позаду міські дороги. Ця фантазія цілком може стати реальністю. Дві великі компанії роблять ставки на повітряні таксі. Свої розробки вони показали на авіашоу в Сінгапурі.

Офіційно запустити сервіс перевезень на повітряних таксі з електричним приводом ці компанії надіються за два-чотири роки.

[Шин Джайвон, голова південнокорейської компанії ― розробника таксі]:

«Наземний транспорт також розвивається й удосконалюється. Але для задоволення всіх потреб у мобільності такої кількості людей у міських районах наземного транспорту буде недостатньо, тож нам доведеться відкрити небо».

Електролітак компанії з Південної Кореї має вісім гвинтів і розрахований на перевезення пілота та чотирьох пасажирів.

Запас ходу — 40–60 кілометрів. Злітає та приземляється вертикально. Випробування почнуться цього року. Також компанія веде переговори з регулятивними органами різних країн, щоб узгодити політику та питання сертифікації.

Друга фірма, яка розробляє повітряне таксі, розташована в Бразилії. Це дочірня компанія третього за величиною виробника літаків у світі.

Це її електролітак із вертикальним зльотом та приземленням. Його планують випустити до 2026 року.

Він перевозитиме від чотирьох до шести пасажирів на відстань майже 100 кілометрів, не виробляючи вуглекислий газ.

Такий транспорт багато років розглядали як можливість зменшити шкідливі викиди авіації. Проте обмежений термін служби батареї і нормативні перешкоди стали на заваді реалізації цієї технології.

Утім, зараз завдяки падінню цін на акумулятори та технологічним досягненням, на ринок виходять великі гравці.

Перешкодою для них поки що залишаються правові обмеження в різних країнах на повітряний транспорт.
Коротке посилання на цю сторінку:

Авіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксіНауковці підтвердили, що виявили новий вид давніх іхтіозаврівНовинки мобільних технологій показали на Mobile World CongressЗа поведінкою тварин під час сонячного затемнення спостерігатимуть науковці СШАЧи можна забезпечити Землю дешевою сонячною енергією з космосуМишку замінили жести: нову технологію показали на Світовому конгресі мобільних технологійУ США тестують робота, який ходитиме по перетнутій місцевості Місяця та МарсаЛичинки коралів збирають біля берегів Таїланду, щоб урятувати рифиВ Ізраїлі знайшли величезне підземне укриття, зроблене 2000 років томуПриватний місячний модуль «Одіссей» лежить на боці, але працює

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: