27.06.2024
Телеканал NTD

Жителі китайських провінцій Ганьсу та Цинхай сплять на морозі після землетрусу

Жителі китайських провінцій Ганьсу та Цинхай сплять на морозі після землетрусу

Ніч у наметі з дітьми за мінус п'ятнадцяти градусів. Жителі сіл китайської провінції Ганьсу страждають на..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Ніч у наметі з дітьми за мінус п’ятнадцяти градусів. Жителі сіл китайської провінції Ганьсу страждають на холоді після землетрусу силою 6,2 бала, який стався в ніч проти понеділка.

Будинки багатьох зруйновано чи пошкоджено, наметів на всіх не вистачає. Хтось споруджує укриття з підручних матеріалів.

Також людям роздають вугілля, щоб вони могли обігрітися та приготувати їжу.

У цьому таборі можна дістати прихисток, гарячу їжу, воду та предмети першої потреби. Але на всіх цієї допомоги теж не вистачає.

Епіцентр землетрусу був у повіті Цзішишань неподалік кордону між провінціями Ганьсу і Цинхай.

У Ганьсу, як повідомляють, 113 людей загинуло, понад 780 травмувалося. Також там більш як 207 тисяч будинків зруйновано та коло 15 тисяч пошкоджено. Лихо зачепило понад 145 тисяч осіб.

У сусідній провінції Цинхай повідомляють про 22 загиблих та 198 постраждалих. 12 осіб зникли безвісти.

Водночас у Ганьсу влада оголосила, що вже завершила рятувальну операцію. На неї відвели 15 годин. Експерти зазначають, що цього замало, і що пошуки тих, хто вижив, зазвичай тривають щонайменше 72 години.

[Гобінда Баш’ял, голова Гімалайської асоціації рятувальників]:

«У ситуації із землетрусом, думаю, 72 години — досить розумний час. У випадку лавини чи інших лих потрібно 45 хвилин, якщо людина потрапила до повітряної кишені. Але в разі землетрусу за 72 години можна багато чого зробити».

Влада КНР раніше нерідко занижувала кількість загиблих і постраждалих від стихійних лих. Цього разу ситуація може повторитися. До того ж провінція Ганьсу відмовилася від допомоги рятувальників із сусідніх регіонів та інших країн. Є припущення, що так учинили, щоби приховати відсутність допомоги.

Землетрус пошкодив дороги, лінії електропередачі та водопровідні системи. Також постраждали сільськогосподарські та промислові об’єкти. У деяких гірських селах землетрус спричинив зсуви ґрунту.
Коротке посилання на цю сторінку:

Жителі китайських провінцій Ганьсу та Цинхай сплять на морозі після землетрусуКНР проводить військові навчання навколо ТайванюУ Китаї в річку обвалився міст — загинули людиПекін розкритикував західних дипломатів за вшанування пам’яті загиблих під час бійні на ТяньаньменьНебувала посуха в Китаї знищує посіви фермерівУ Гонконзі арештували активістів, керуючись оновленим законом про нацбезпекуБізнесмени Гонконгу змушені закривати магазиниПалата представників Конгресу США ухвалила законопроєкт про захист ФалуньгунКитайський винищувач мало не збив австралійський військовий гелікоптерТисячі протестувальників вийшли на вулиці Тайваню

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: