02.09.2024
Телеканал NTD

Жителі китайських провінцій Ганьсу та Цинхай сплять на морозі після землетрусу

Жителі китайських провінцій Ганьсу та Цинхай сплять на морозі після землетрусу

Ніч у наметі з дітьми за мінус п'ятнадцяти градусів. Жителі сіл китайської провінції Ганьсу страждають на..

Дата завантаження: 2024-05-02

video

Ніч у наметі з дітьми за мінус п’ятнадцяти градусів. Жителі сіл китайської провінції Ганьсу страждають на холоді після землетрусу силою 6,2 бала, який стався в ніч проти понеділка.

Будинки багатьох зруйновано чи пошкоджено, наметів на всіх не вистачає. Хтось споруджує укриття з підручних матеріалів.

Також людям роздають вугілля, щоб вони могли обігрітися та приготувати їжу.

У цьому таборі можна дістати прихисток, гарячу їжу, воду та предмети першої потреби. Але на всіх цієї допомоги теж не вистачає.

Епіцентр землетрусу був у повіті Цзішишань неподалік кордону між провінціями Ганьсу і Цинхай.

У Ганьсу, як повідомляють, 113 людей загинуло, понад 780 травмувалося. Також там більш як 207 тисяч будинків зруйновано та коло 15 тисяч пошкоджено. Лихо зачепило понад 145 тисяч осіб.

У сусідній провінції Цинхай повідомляють про 22 загиблих та 198 постраждалих. 12 осіб зникли безвісти.

Водночас у Ганьсу влада оголосила, що вже завершила рятувальну операцію. На неї відвели 15 годин. Експерти зазначають, що цього замало, і що пошуки тих, хто вижив, зазвичай тривають щонайменше 72 години.

[Гобінда Баш’ял, голова Гімалайської асоціації рятувальників]:

«У ситуації із землетрусом, думаю, 72 години — досить розумний час. У випадку лавини чи інших лих потрібно 45 хвилин, якщо людина потрапила до повітряної кишені. Але в разі землетрусу за 72 години можна багато чого зробити».

Влада КНР раніше нерідко занижувала кількість загиблих і постраждалих від стихійних лих. Цього разу ситуація може повторитися. До того ж провінція Ганьсу відмовилася від допомоги рятувальників із сусідніх регіонів та інших країн. Є припущення, що так учинили, щоби приховати відсутність допомоги.

Землетрус пошкодив дороги, лінії електропередачі та водопровідні системи. Також постраждали сільськогосподарські та промислові об’єкти. У деяких гірських селах землетрус спричинив зсуви ґрунту.
Коротке посилання на цю сторінку:

Жителі китайських провінцій Ганьсу та Цинхай сплять на морозі після землетрусуУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіГонконг посилив закон про нацбезпекуВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в Україні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: