09.01.2024
Телеканал NTD

Скандал із карбонарою: італієць наразився на хвилю хейту

Скандал із карбонарою: італієць наразився на хвилю хейту

Кровної образи завдав італійцям місцевий історик і письменник із Болоньї. Він записав відео, на якому приготував..

Дата завантаження: 2024-05-09

video

Кровної образи завдав італійцям місцевий історик і письменник із Болоньї. Він записав відео, на якому приготував не зовсім традиційну карбонару, через що наразився на хвилю хейту.

Лука Чезарі використав рецепт 1954 року, заявивши, що саме він і є оригінальною версією знаменитої італійської страви.

[Лука Чезарі, історик і письменник]:

«Я наважився взяти історичний рецепт карбонари 1954 року, перший італійський рецепт карбонари, опублікований у журналі Cucina Italiana, і просто переробив його. Проблема в тому, що перший рецепт дуже відрізняється від нинішнього й складається з нарізаного бекону, часнику, швейцарського сиру Грюєр та яєць, які потім обсмажуються зі спагеті на сковороді».

Але італійці взяли його ролик надто близько до серця. Чезарі завалили негативними коментарями.

[Лука Чезарі, історик і письменник]:

«Це розлютило шанувальників карбонари, які не вивчали історії і думають, що наш прекрасний рецепт завжди був однаковим. На жаль, це не так, й існують сотні версій карбонари».

Власник ресторану в Римі Роберто Мартеллі каже, що рецепт у журналі навряд чи можна вважати головним.

[Роберто Мартеллі, власник ресторану]:

«Що стосується дебатів про те, хто винайшов карбонару, я не думаю, що це була одна людина. Уважаю, що це традиція, яка й досі розвивається. У 1954 році вже хтось точно готував карбонару, ще до публікації в Cucina Italiana, зокрема й ми. Я з четвертого покоління власників ресторану, тож можу це підтвердити».

На вулицях Рима про заяву Чезарі теж відгукуються неприязно.

[Даніель Беллі, житель Рима]:

«Таких треба садити в тюрму. Мені здається, це безумство, він порушує традицію. Нехай сам це їсть».

[Бруна Марі, жителька Рима]:

«Звідки він узявся взагалі? Це нонсенс. У всього є мотиви, які в нього є мотиви? Я не знаю, як готувати карбонару, я не вмію готувати, але я знаю, якою вона має бути на смак».

Італійці вкрай негативно ставляться до викривлень своїх традицій. На повне нерозуміння в країні можна наразитися, якщо при італійцях їсти пасту з кетчупом або піцу з ананасами, а ще пити капучино після обіду.
Коротке посилання на цю сторінку:

Скандал із карбонарою: італієць наразився на хвилю хейтуУ Ватикані реставрують центральний елемент собору Святого ПетраСтолиця Словенії — Місто драконів — святкує китайський Новий рікЯк лондонський ресторан готує їжу лише з місцевих інгредієнтівЛюди в Токіо поспішають помилуватися цвітінням сакури напередодні дощівУ швейцарському замку відкрилася перша Всесвітня бібліотека водиФранцуженка на Ейфелевій вежі побила світовий рекорд із висоти лазіння по канатуПаризький кондитер створив незвичайне тістечко з нагоди Олімпійських ігорІнший погляд на кохання: «Музей розірваних стосунків» відкрився в ХорватіїНадихнула наука та природа: 17 незвичайних скульптур розмістили в Садах К’ю в Лондоні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: