22.03.2024
Телеканал NTD

Фестиваль світла вперше проходить у ботанічному саду в Сараєві

Фестиваль світла вперше проходить у ботанічному саду в Сараєві

Гірлянди та світлові інсталяції перетворили на таємничий світ ботанічний сад у боснійському Сараєві. Тут напередодні Різдва..

Дата завантаження: 2024-05-22

video

Гірлянди та світлові інсталяції перетворили на таємничий світ ботанічний сад у боснійському Сараєві. Тут напередодні Різдва розпочався фестиваль світла. Дизайнери підготували 12 виставкових майданчиків.

Інсталяції натхнені живими експонатами саду, який належить старовинному Національному музею Боснії. У ботанічному саду виставлено одну з найбільших колекцій метеликів на планеті. Тут також можна побачити 1700 видів рослин, зокрема дерева та чагарники.

[Аднан Комор, організатор фестивалю]:

«Фестиваль світла примітний тим, що відбувається в Сараєві вперше. Його вперше проводять у Національному музеї та його ботанічному саду — найзначнішому культурному та історичному закладі Боснії».

Національний музей Боснії засновано 1888 року. Він складається з чотирьох будівель у стилі італійського Ренесансу. У внутрішньому дворі розташований ботанічний сад. Жива колекція містить рослини різних екосистем — гірських, річкових та водно-болотних.

Фестиваль триватиме до кінця зими.
Коротке посилання на цю сторінку:

Фестиваль світла вперше проходить у ботанічному саду в СараєвіРаніше втрачену гітару Джона Леннона виставлять на аукціон15 000 шоколадок із талісманом Олімпіади-2024 зроблять у ПарижіОдну з найдавніших у світі книг виставлять на аукціонУ Помпеях знайшли давню бенкетну залу з фрескамиНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментахТаємничі кулясті камені приваблюють туристів до лісу в Боснії і ГерцеговиніПрогулянка найромантичнішим садом світуУ швейцарському замку відкрилася перша Всесвітня бібліотека водиMet Gala — 2024: квіти, блиск і химерні форми

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: