29.08.2024
Телеканал NTD

Люди в Токіо поспішають помилуватися цвітінням сакури напередодні дощів

Люди в Токіо поспішають помилуватися цвітінням сакури напередодні дощів

В Імператорському парку Сіндзюку в Токіо зацвітає сакура. І хоча час рясного цвітіння ще не настав,..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

В Імператорському парку Сіндзюку в Токіо зацвітає сакура. І хоча час рясного цвітіння ще не настав, у парку гамірно. Японці поспішають помилуватися весняним краєвидом. У столиці обіцяють дощі, а цього квіти можуть не пережити.

[жителька Токіо]:

«Я прийшла, бо сьогодні в мене остання нагода помилуватися цвітінням сакури. Завтра піде дощ, і квіти сакури почнуть опадати».

[турист із Хіросіми]:

«Краще б дощ пішов за три або чотири дні, але він почнеться незабаром. У березні було багато холодних днів, тож невдале цвітіння сакури цього року розчаровує».

[житель Токіо]:

«Скоро знову піде дощ. Тому на відміну від звичайних років цього разу буде важко побачити дивовижне та пишне цвітіння сакури».

Якщо немає дощів, заморозків та сильного вітру, то сакура цвіте майже два тижні. Японці мають традицію милуватися цвітом. Називається «ханамі». Вони приходять у парки та влаштовують пікніки під квітучими деревами.

У Токіо особливо популярний парк Сіндзюку-Гьоен. Тут росте 1500 сакур 75 видів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Люди в Токіо поспішають помилуватися цвітінням сакури напередодні дощівОстанню картину Караваджо показали в ЛондоніБалабан — душа музичної культури АзербайджануКам’яний Атлант знову височить у Долині храмів на СициліїНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментахНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомУ Хорватії прихід весни святкують Фестивалем вогнівВигадливе та дивовижне керамічне мистецтво показали в ЛондоніНародну музику шоро в Бразилії визнали культурною спадщиноюУперше за 450 років вісім частин вівтаря епохи Відродження зібрали докупи

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: