27.11.2024
Телеканал NTD

Столиця Словенії — Місто драконів — святкує китайський Новий рік

Столиця Словенії — Місто драконів — святкує китайський Новий рік

Міфічний звір сидить у хмарі водяної пари, доки робітники прибирають вулиці Любляни. Чарівну словенську столицю, розташовану..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Міфічний звір сидить у хмарі водяної пари, доки робітники прибирають вулиці Любляни.

Чарівну словенську столицю, розташовану в самому серці Європи, часто називають Містом драконів.

Легенда свідчить, що Любляну заснував грецький герой Ясон, який убив грізного дракона, що тероризував цю місцевість.

Нині місто береже свою спадщину: його вулиці та будівлі прикрашають статуї та символи драконів. Особливо це актуально тому, що настає рік Дракона за китайським календарем.

Одна з найвизначніших пам’яток міста — Міст дракона, кути якого охороняють чотири величні статуї. Його збудували на початку XX століття. У наш час його вважають символом сили та захисту.

[Оник Вурник, куратор Міського музею Любляни]:

«Святий Георгій убив дракона списом. Цього святого вважають покровителем кількох європейських міст. Але ми з ним маємо дуже тісні зв’язки, і він зображений на гербі. Кілька міських спортивних команд, а також деякі бренди використовують дракона як свій символ».

Дракон також зображений на прапорі міста. А ще на численних сувенірах у туристичних магазинах.

І, очевидно, що це не нова тенденція. У міському музеї можна знайти артефакти, де також зображені дракони.

[Бернарда Зупанек, куратор музею]:

«Історія свідчить, що коли аргонавти йшли із золотим руном додому, вони зупинилися тут, на тому місці, де тепер стоїть Любляна, і допомогли збудувати тут Емону — римське місто. Але перш ніж вони збудували Емону, їм довелося вбити чудовисько».

У місцевому китайському ресторані особливо раді року Дракона.

[Лінь Сяо, власниця ресторану]:

«Рік Дракона має важливе значення в китайській традиції, бо дракон має важливе місце в китайській історії та культурі, в історії династій. Дракон уособлює силу та успіх».

Згідно з китайським зодіаком, рік Дракона приходить на зміну року Кролика.
Коротке посилання на цю сторінку:

Столиця Словенії — Місто драконів — святкує китайський Новий рікБез інтернету та зв’язку: на Балі відзначили День тишіУ Хорватії прихід весни святкують Фестивалем вогнівАнглія повернула Австралії списи аборигенів, які вивіз Джеймс КукРеконструкцію центру Каїра хочуть почати найближчими місяцямиМодниці привабили увагу на Чемпіонаті світу з кінних перегонів у ДубаїШколярі Каліфорнії повернулися до ручок та зошитівНародну музику шоро в Бразилії визнали культурною спадщиноюБалабан — душа музичної культури Азербайджану2400 троянд різних сортів привезли на виставку в Індії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: