22.03.2024
Телеканал NTD

ЮНЕСКО внесло італійську оперу до списку нематеріальної культурної спадщини

ЮНЕСКО внесло італійську оперу до списку нематеріальної культурної спадщини

Агентство ООН із питань культури ухвалило рішення внести італійський оперний спів до списку нематеріальної культурної спадщини..

Дата завантаження: 2024-05-22

video

Агентство ООН із питань культури ухвалило рішення внести італійський оперний спів до списку нематеріальної культурної спадщини людства. Засідання ЮНЕСКО відбулось у Ботсвані, на півдні Африки.

Як повідомив комітет, італійський оперний спів — це особливий спосіб виконання, який передбачає збільшення сили голосу в акустичних просторах, таких як глядацькі зали, амфітеатри, арени та церкви.

Також у ЮНЕСКО зазначили, що опера Італії пов’язана зі специфічними виразами лиця й жестами тіла та поєднує музику, драматургію та акторську майстерність.

Роберто Аббонданца — італійський оперний співак і президент Асоціації оперних артистів «Ассолірика». Він разом з іншими артистами та асоціаціями подав заяву на визнання італійського оперного співу нематеріальною культурною спадщиною ЮНЕСКО ще 2011 року.

Він надіється, що рішення агенції ООН допоможе зберегти цей вид мистецтва.

[Роберто Аббонданца, оперний співак]:

«Це як із пам’ятником. Якщо ми бачимо, що він занепадає, його треба відреставрувати. Те ж саме стосується й опери».

У театрі Ла Скала вже відзначили рішення ЮНЕСКО. Тут новий сезон відкрився прем’єрою опери Верді «Дон Карлос».
Коротке посилання на цю сторінку:

ЮНЕСКО внесло італійську оперу до списку нематеріальної культурної спадщиниРаніше втрачену гітару Джона Леннона виставлять на аукціонЕксклюзивні й дорогі: глобуси, як і раніше, потрібні покупцямСендбординг повертається до НамібіїЯк лондонський ресторан готує їжу лише з місцевих інгредієнтівФестиваль «Звуки цвітіння» починається в Ботанічних садах К’ю в ЛондоніНадихнула наука та природа: 17 незвичайних скульптур розмістили в Садах К’ю в ЛондоніУ Ватикані реставрують центральний елемент собору Святого ПетраЗаповзятливі австралійці створюють приватні парки для вигулу собакУ Болівії ламам, альпакам та вікуньям присвятили фестиваль

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: