09.01.2024
Телеканал NTD

Меблі з вторсировини: кенієць рятує океан від пластику

Меблі з вторсировини: кенієць рятує океан від пластику

Кенієць Джоел Оенга щоранку приходить на мальовничий пляж Тіві, що на узбережжі Індійського океану. Але насолоджуватися..

Дата завантаження: 2024-05-08

video

Кенієць Джоел Оенга щоранку приходить на мальовничий пляж Тіві, що на узбережжі Індійського океану. Але насолоджуватися красою ніколи. Зараз відлив, і Джоел збирає сміття.

[Джоел Оенга, мебляр]:

«Коли йдеш пляжем, бачиш багато сміття. Під час відливу я ходжу туди щоранку й збираю пластик та сітки, які шкодять мешканцям океану. Також до берега прибиває бамбукові дерева та колоди. Я вирішив прибрати наш пляж, бо сюди часто приїжджають туристи».

Кенієць знаходить поліетиленові пакети, пластикові пляшки, мішки з-під цементу та мотузки, викинуті з кораблів. Усе несе додому. Далі сортує, миє та сушить. Потім майструє меблі.

[Джоел Оенга, мебляр]:

«Усе сміття з океану я повинен використати. Я не викидаю це на суші. З усього, що зібрав в океані, я щось роблю».

Фахівці кажуть, що очищати узбережжя важливо не лише заради туристів.

[Едвін Мвенга Чокве, голова організації Clean Mombasa]:

«Якщо пластик залишається на пляжі, то засмічує мангрові чагарники, де розмножується риба. Вона може їсти пластикові відходи. Це небезпечно, бо в результаті морські істоти гинуть. І щойно екосистема зруйнується, пляж стане зовсім іншим».

Джоел свої вироби поки що не продає. Каже, що йому треба допомога, щоб відвезти меблі до магазину.

[Джоел Оенга, мебляр]:

«Торгівля дасть прибуток. А якщо з’являться гроші, від цього виграє океан. Я найму людей для прибирання й подбаю, щоби пляж Тіві був чистим».

Нині Джоелу допомагає друг. Але кенійський мебляр надіється, що колись його маленька ініціатива перетвориться на великий проєкт.
Коротке посилання на цю сторінку:

Меблі з вторсировини: кенієць рятує океан від пластикуНа Канарських островах протестують проти масового туризмуШтат США Нью-Джерсі сподівається вийти на ринок кленового сиропуЧасті землетруси тримають у страху жителів столиці МексикиУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняСтрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»Мистецтво допомагає людям із деменцією поліпшити якість життя

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: