29.10.2024
Телеканал NTD

Француженка на Ейфелевій вежі побила світовий рекорд із висоти лазіння по канату

Француженка на Ейфелевій вежі побила світовий рекорд із висоти лазіння по канату

Французька легкоатлетка Анук Гарньє побила рекорд із висоти лазіння по канату. Вона піднялася до другого поверху..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

Французька легкоатлетка Анук Гарньє побила рекорд із висоти лазіння по канату. Вона піднялася до другого поверху Ейфелевої вежі, що в Парижі, подолавши 110 метрів за 18 хвилин.

Досягнення ще має офіційно підтвердити Книга Гіннеса. Але Анук уже святкує перемогу. Готувалася до цього випробування цілий рік. Каже, що після 80 метрів почали дуже боліти руки, але вона впоралася.

[Анук Гарньє, спортсменка]:

«Я ніколи не сумнівалася, що це зроблю, що буду фізично готовою і докладу всіх зусиль, щоб цього досягти. На канаті я сама проти себе, тому немає жодних виправдань. Немає суперника, який міг би виявитися кращим. Я боролася сама із собою, тому зробила все, щоб досягти успіху».

Спортсменка обрала для рекорду Ейфелеву вежу, бо це символ Парижа. До того ж у столиці Франції влітку пройде Олімпіада. Крім того, Анук хоче надихнути людей вірити в мрію.

Рекорд із висоти лазіння по канату серед чоловіків належить південноафриканському атлетові Томасу ван Тондеру. Він піднявся на 90 метрів. Рекорд серед жінок раніше встановила данка Іда Матильда Стеєнсгор. Її результат — 26 метрів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Француженка на Ейфелевій вежі побила світовий рекорд із висоти лазіння по канатуКурка з «драконячими лапами» — найліпший подарунок на в’єтнамський Новий рікЕксклюзивні й дорогі: глобуси, як і раніше, потрібні покупцямЯк архітектура Марокко поєднує давнину із сучасністюФестиваль світла прикрасив Копенгаген в останній місяць зимиМодний дім Carolina Herrera показав красу як силуОстанню картину Караваджо показали в ЛондоніМодний дім Dior показав свою осінню колекцію в Нью-ЙоркуКам’яний Атлант знову височить у Долині храмів на Сицилії10 років у Louis Vuitton: дизайнер Ніколя Геск’єр відсвяткував ювілей у Луврі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: