21.08.2024
Телеканал NTD

Ковзанка, ялинки та виховні заходи: як проходить різдвяний сезон у Європі та Ізраїлі

Ковзанка, ялинки та виховні заходи: як проходить різдвяний сезон у Європі та Ізраїлі

Загреб, столиця Хорватії, засяяла святковими вогнями. На площі короля Томислава відкрилася ковзанка. [туристка з Німеччини

Дата завантаження: 2024-05-21

video

Загреб, столиця Хорватії, засяяла святковими вогнями. На площі короля Томислава відкрилася ковзанка.

[туристка з Німеччини]:

«Щороку ми приїжджаємо сюди на Різдво або незадовго до нього. Нам подобається ця атмосфера. У цей чарівний час багато людей».

На людей також чекає різдвяний ярмарок. Можна провести час і у вуличному кафе.

А в Любляні — столиці Словенії — сніжить. Але це не заважає прийти до головної ялинки міста. Вона жива та прикрашена тисячами вогнів.

У чеських селах, можливо, немає такої яскравої ілюмінації. Зате тут три дні поспіль розігрують захопливу різдвяну виставу. У село вриваються демони й жартівливо лякають дітей — звичайно, з виховною метою. І вже потім з’являється Санта й роздає частування.

[учасник свята]:

«Ця традиція, коли приходить святий Миколай та демони, дуже популярна в нашому селі Лідечко. Ми не знаємо, коли вона виникла, але, мабуть, так було завжди».

А в цьому селі пішли ще далі й створили цілу катівню. Щоб діти стали більш слухняними, їх садять у клітку чи прив’язують до ганебного стовпа.

Ну а в Єрусалимі все по-доброму — Санта-Клаус за традицією сідає на верблюда й вирушає до Єрусалимського храму. З вершини Храмової гори він бажає всім щасливого Різдва.

[Санта-Клаус]:

«Ще важливіше із серця світу, Єрусалима, побажати миру та надії всім людям на Землі. Я бажаю, щоб ця війна закінчилася, і ми були щасливі. Зичу веселого Різдва й щасливого Нового року зі Святої Землі».

У західній традиції до Різдва готуються завчасно. Період радісного очікування свята називається Адвент. Цього року він почався 3 грудня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ковзанка, ялинки та виховні заходи: як проходить різдвяний сезон у Європі та ІзраїліВ Італії відкрився новий підвісний міст на висоті 175 метрівТуніська співачка хоче відродити в країні давню берберську мовуУ Ватикані реставрують центральний елемент собору Святого ПетраЗаповзятливі австралійці створюють приватні парки для вигулу собакНаціональний балет Грузії приїхав з танцювальною програмою до Боснії і ГерцеговиниФранцузький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступнимОдну з найдавніших у світі книг виставлять на аукціонMet Gala — 2024: квіти, блиск і химерні формиГодинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в Женеві

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: