21.05.2024
Телеканал NTD

Найяскравіші рекорди: огляд 2023 року

Найяскравіші рекорди: огляд 2023 року

Найбільші, найдорожчі, найтриваліші та наймасовіші. Якими рекордами запам'ятався 2023? На початку року 3660 тайських бійців виконали..

Дата завантаження: 2024-05-21

video

Найбільші, найдорожчі, найтриваліші та наймасовіші. Якими рекордами запам’ятався 2023?

На початку року 3660 тайських бійців виконали ритуальний танець і побили рекорд Гіннеса. На площі в Хуахіні вони провели церемонію, яка поєднує молитву та ритуальний танець перед поєдинком у тайському боксі.

«Крижана русалка» з Чилі стала першою людиною, яка здійснила заплив на довгу дистанцію у водах Антарктики. Барбара Ернандес пропливла два з половиною кілометри в Атлантичному океані біля Південних Шетландських островів.

Чеський дайвер Давид Венцл побив світовий рекорд на швейцарському озері. Він занурився під лід без гідрокостюма на глибину понад 50 метрів.

Австралійський серфер Блейк Джонстон провів на хвилях понад 30 годин, чим побив світовий рекорд із найтривалішого безперервного заняття серфінгом.

А британські трійнята з міста Бристоль стали найбільш недоношеними та мініатюрними немовлятами у світі. Вони народились на терміні 22 тижні та 5 днів. Разом вони важили всього один кілограм 280 грамів.

У квітні кросівки Air Jordan легенди американського баскетболу Майкла Джордана пішли з молотка за рекордні два мільйони 200 тисяч доларів.

А 50-річна іспанська альпіністка Беатріс Фламіні провела сама в печері на глибині 70 метрів рекордні 500 днів, не контактуючи із зовнішнім світом.

4-річний Саїд з ОАЕ став найменшим письменником у світі. Він написав казку про доброту та дружбу «Слон Саїд і ведмідь».

100 годин біля плити провела нігерійський шеф-кухар Гільда Бессі. За цей час зробила сотню страв за 55 рецептами.

А британець Джеймі Макдональд став рекордсменом Книги Гіннеса, здійснивши неймовірну подорож — за сім днів відвідав «Нові сім чудес світу».

Електричний гіперкар «Сова» побив два рекорди швидкості серед серійних електромобілів. На відтинку 200 метрів він розвинув середню швидкість — 309 кілометрів за годину. А на відрізку 400 метрів розігнався до 319 кілометрів.

Флоридський дайвер та інженер-біомедик Джозеф Дітурі встановив рекорд, пробувши 100 днів у підводному житлі.

Також встановили новий рекорд із фридайвінгу. Француз Арно Жеральд занурився без спорядження на 122 метри.

На ярмарку в Мехіко приготували найдовший мексиканський сендвіч. Його довжина була 75 метрів.

За рекордну ціну пішла з молотка двокутка Наполеона Бонапарта. Її продали за 1 мільйон 930 тисяч євро з урахуванням зборів.

А німець Томас Джеромін встановив удома 555 різдвяних ялинок, чим побив рекорд Німеччини.
Коротке посилання на цю сторінку:

Найяскравіші рекорди: огляд 2023 рокуСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світуБез інтернету та зв’язку: на Балі відзначили День тишіНайвідоміший храм Камбоджі хоче повернути колишню кількість туристівМіжнародний день бджіл: як вивчають цих комах із часів ГалілеяІракський перукар створює картини з волосся клієнтівМодниці привабили увагу на Чемпіонаті світу з кінних перегонів у ДубаїВогняноволосі жінки незвичайної краси: виставка прерафаелітів відкрилася в ІталіїБоснійські майстри прикрашають великодні яйця розписом та навіть підковамиГодинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в Женеві

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: