27.08.2024
Телеканал NTD

Паризький кондитер створив незвичайне тістечко з нагоди Олімпійських ігор

Паризький кондитер створив незвичайне тістечко з нагоди Олімпійських ігор

Нове тістечко під назвою «Трамплін для стрибків у воду» з'явиться цього літа в Парижі під час..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Нове тістечко під назвою «Трамплін для стрибків у воду» з’явиться цього літа в Парижі під час Олімпійських ігор. Його створив французький кондитер та плавець-аматор Раамін Самії. За основу взяв рецепт знаменитого торта «Опера».

[Раамін Самії, кондитер]:

«Тістечко складається з бісквіта, просоченого кавою, кавового крему та ганаша з гіркого шоколаду».

Кондитер також додав рисові пластівці, боби тонка та елітну сіль флер де сель. Зверху тістечко вкрите глазур’ю сірого кольору для подібності до справжнього трампліна.

На створення такого десерту кондитера надихнула його любов до водного спорту.

[Раамін Самії, кондитер]:

«Пірнати з трампліна — це ціле мистецтво. Тому втілити все це в кондитерському виробі виявилося складним завданням. У тістечку “Трамплін для стрибків у воду” можна знайти всі відповідні елементи — легкість, хрускіт, як під час удару об воду й таке інше, що досить цікаво».

Раамін захоплюється стрибками у воду й бере участь в аматорських змаганнях. Його тренує олімпійський чемпіон Лоїс Шимчак. Ідея з тістечком йому сподобалася.

[Лоїс Шимчак, спортсмен]:

«Форма тістечка інтригує. Стає цікаво, що це таке. А коли розумієш, що це трамплін для стрибків у воду, виникає цікавість. А чому б і ні? Можливо, це надихне молодь приходити в басейн і пробувати себе в цьому виді спорту».

Раамін — власник кондитерської в Парижі. Продає пончики різних смаків і до того ж по-різному прикрашені. Нове тістечко пропонуватиме покупцям лише під час Олімпіади. Вона проходитиме з 26 липня по 11 серпня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Паризький кондитер створив незвичайне тістечко з нагоди Олімпійських ігорЯк лондонський ресторан готує їжу лише з місцевих інгредієнтівФестиваль світла прикрасив Копенгаген в останній місяць зимиКолекції для старших дітей: новий тренд на Лондонському ярмарку іграшокНародну музику шоро в Бразилії визнали культурною спадщиноюГодинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в ЖеневіПінболом захоплюється дедалі більше молодіВ Італії вимирають газетні кіоскиФранцузький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступнимДодав життєрадісності в мистецтво: виставка картин Франса Галса відкрилася в Амстердамі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: