27.09.2024
Телеканал NTD

У Перу досліджують важливу старожитність, на яку натрапили фермери

У Перу досліджують важливу старожитність, на яку натрапили фермери

Археологи зробили важливу знахідку на півночі Перу. Вони виявили багатобарвну стіну, якій кілька тисяч років. Фахівці..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Археологи зробили важливу знахідку на півночі Перу. Вони виявили багатобарвну стіну, якій кілька тисяч років. Фахівці впевнені, що вона була частиною храму.

Почалося все з випадку, який стався кілька років тому. Це місце розташоване в долині Віру, що приблизно за 500 кілометрів від столиці.

[Ферен Кастільйо, археолог]:

«У 2020 році фермери збирали тут урожай за допомогою важкої техніки й натрапили на поверхню з дуже старим поліхромним зображенням. Через три роки ми відновили розкопки, і результати показали приблизний вік споруди. Ми впевнені, що вона належить до пізнього докерамічного періоду й була збудована приблизно 4000–4500 років тому».

На думку науковців, стіна була заввишки три метри. Пофарбовано її червоним і жовтим кольорами.

[Ферен Кастільйо, археолог]:

«Найважливіша секція, мабуть, виконувала функцію докерамічного храму. Усередині має бути ритуальне вогнище. Напевно, ми дістанемося до нього пізніше. У той час це був важливий храм, а зараз це значна знахідка. Бо це найдавніший багатобарвний малюнок, виявлений у перуанському регіоні Ла-Лібертад».

Північ Перу славиться старожитностями. Тут є церемоніальний комплекс Карал, якому коло 5000 років, а також загадкові гігантські петрогліфи в пустелі Наска, яким понад півтори тисячі років.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Перу досліджують важливу старожитність, на яку натрапили фермериУ США розробляють плавучий вітрогенератор потужністю 20 мегаватівПерший у США дослідницький центр кави з’явився в СШАНауковці відкрили, що кашалоти використовують для спілкування щось на зразок азбуки МорзеНовий вид динозавра: предок трицератопсаНова лінійка iPad від Apple: чип M4 та екран OLEDНайбільший у світі телескоп установлять на краю пустелі АтакамаЕкіпаж МКС поділився враженнями від перебування на орбіті ЗемліУ США розробили додатковий великий палець рукиЯк вітаються слони

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: