03.06.2024
Телеканал NTD

Ще одна хвиля спеки накрила південний захід США

Ще одна хвиля спеки накрила південний захід США

[Алекс Ар'яга, турист зі штату Алабама, США

Дата завантаження: 2024-05-03

video

[Алекс Ар’яга, турист зі штату Алабама, США]:

«Тут можна розбити яйця на якусь поверхню і підсмажити. Аж так жарко».

Ще одна хвиля екстремальної спеки прийшла до міста Фінікс штату Аризона. У понеділок температура там досягла 46,6 градуса Цельсія.

[Алекс Ар’яга, турист зі штату Алабама, США]:

«Дуже суха спека. Якби я описав це людині не звідси, вона, можливо, узагалі не захотіла б приїжджати. Але якщо ти не звідси, то краєвиди тобі сподобаються. Це майже як місто, побудоване в пустелі. Насправді так і є».

Кілька тижнів тут було прохолодніше. Але до цього понад місяць денна температура не опускалася нижче за 43 градуси.

[Алекс Янг, метеоролог]:

«Ця спека небувала, якщо говорити про статистику. Це літо, мабуть, може скласти конкуренцію найспекотнішому, яке було 2020 року. Але зараз це, скоріше, був найспекотніший період із липня до серпня».

Місцеві жителі кажуть, що звикли до палкої спеки. Однак для цього слід дотримуватися особливого режиму пиття. Також кажуть, що влітку в цьому регіоні в туристів часто стаються теплові удари.

[Чарльз Гарріс, житель штату Аризона, США]:

«Улітку я завжди можу зрозуміти, хто приїхав сюди вперше. Вони заходять до магазину, купують холодні напої, нарікають на спеку й питають усіх, як вони тут живуть. Тут вам потрібен кондиціонер і басейн».

Учені прогнозують, що хвилі спеки в усьому світі стануть небезпечнішими й частішими. Водночас найбільше постраждає Європа.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ще одна хвиля спеки накрила південний захід СШАВ Іспанії згоріла житлова 14-поверхова будівляІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСуІзраїль оголосив, що вивів майже всі війська з півдня Сектора ГазиКолумбійський університет почав відстороняти студентів від навчанняІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСуУгорці виходять на протести через скандал навколо президентського помилуванняГонконг посилив закон про нацбезпекуФермери блокують автомагістралі в усій ІспаніїУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під суд

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: