03.09.2024
Телеканал NTD

Запорізькі майстри виготовляють легкі авто для військовиків

Запорізькі майстри виготовляють легкі авто для військовиків

[Володимир, волонтер, розробник багі

Дата завантаження: 2024-05-03

video

[Володимир, волонтер, розробник багі]:

«Для кожного завдання має бути своя машина. Звичайно, це не БТР, і вона не може їздити скрізь. Але вона мобільна, легенька, у неї важко влучити. І вона проскакує там, де БТР не проїде».

Двоє чоловіків на Запоріжжі виробляють швидкісні фронтові машини — так звані багі. Їх потім відправляють захисникам на передову. Матеріали купують за пожертви.

Майже весь свій вільний час двоє друзів, Дмитро та Володимир, проводять у гаражі, де вже виготовили з нуля п’ять автомобілів. Ще п’ять — у роботі.

Поки Володимир шукає спонсорів, збирає пожертви та добуває автомобільні двигуни, Дмитро складає машини.

До роботи майстри ставляться дуже відповідально, щоб у бійців на передовій не виникло проблем.

[Дмитро, волонтер, розробник багі]:

«Навіть якщо (запчастина) лише трохи зношена, усе одно її міняємо. Чому? Бо машина вирушає працювати, а якщо вона стане й підведе, то це (коштуватиме) життів».

Ці багі призначені для перевезення легких боєприпасів. Також з обох боків їх оснащено відкидними ношами, на яких можна транспортувати поранених бійців.

Нині волонтери в усій Україні використовують свої технічні навички для створення різних транспортних засобів, щоб підтримати Збройні сили, які воюють з окупантами.
Коротке посилання на цю сторінку:

Запорізькі майстри виготовляють легкі авто для військовиківЯк за 200 років розвинулася наука про динозаврівНовий тривожний рекорд: температура океану в лютому досягла абсолютного максимумуВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння водиHyundai та Kia відкликають майже 170 000 електромобілів у Південній КореїЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластикуАвіашоу в Сінгапурі: ставка на футуристичні повітряні таксіСтимулятор для мозку — новий засіб проти депресіїПонад 100 нових видів морських істот виявили в океані біля берегів ЧиліНові протези дають змогу відчувати температуру предметів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: