17.02.2024
Телеканал NTD

Як непальські жінки заробляють на личинках мух

Як непальські жінки заробляють на личинках мух

Непальські жінки в гумових рукавичках та хірургічних масках кидають свіжі нарізані овочі й фрукти у ванни..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Непальські жінки в гумових рукавичках та хірургічних масках кидають свіжі нарізані овочі й фрукти у ванни з тисячами личинок мух.

[Мана Мая Шрестха, робітниця ферми]:

«Спочатку вигляд цих комах був огидним. Але я подумала, що брати їх у руки — частина роботи, і ми маємо це робити. Тепер це вже не відразливо. Я звикла».

Це личинки мухи під назвою чорна львинка. Жінки продаватимуть їх у сушеному вигляді. Личинки підуть на корм рибі, свійським птахам та свиням. Ціна за кілограм — 70 непальських рупій, тобто коло 20 гривень.

Бізнес заснували в Бхардеві — селі з населенням коло 2500 осіб. Воно розташоване за 30 кілометрів від непальської столиці Катманду. Ферма — єдина така в Непалі. На ній працюють лише жінки.

Клімат села підходить для вирощування комах. На фермі планують виготовляти 3500 кілограмів личинок за один виробничий цикл. Він триває від 45 до 60 днів.

[Мана Мая Шрестха, робітниця ферми]:

«Сподіваюся, що цей бізнес розвиватиметься. Ми зможемо його розширити. Гадаю, він зможе забезпечити роботою багатьох сільських жінок».

Ферму відкрили завдяки гранту в 110 тисяч доларів від місцевої благодійної організації.

Личинки й мухи — екологічно чисте добриво для рослин. Його використовують на полях, де вирощують овочі.

Бізнес також дає можливість жінкам заробляти самостійно, тому їхню нову роботу підтримують родичі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Як непальські жінки заробляють на личинках мухНауковці: квітень став найспекотнішим за всю історію спостереженьДедалі частіші повені в Бразилії можуть створити хвилю кліматичної міграціїЯк угорці повертаються до сільського життяУ центрі столиці Ірландії демонтували 200 наметів нелегальних іммігрантівНацгвардія допоможе стримати зростання злочинності в метро Нью-ЙоркаНемає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну воду19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: