29.09.2024
Телеканал NTD

Виставка роботехніки в Пекіні: гуманоїди й робособаки

Виставка роботехніки в Пекіні: гуманоїди й робособаки

Підморгнути, моргнути, кивнути головою. Ці гуманоїди показують, скільки виразів обличчя можуть зробити. Вони повторюють міміку одного..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

Підморгнути, моргнути, кивнути головою. Ці гуманоїди показують, скільки виразів обличчя можуть зробити.

Вони повторюють міміку одного з відвідувачів виставки роботехніки в Пекіні. Комп’ютерна програма зчитує рухи за допомогою штучного інтелекту та інших алгоритмів.

[Лі Боян, голова роботехнічної компанії]:

«Цими роками ми поліпшували технологію, і тепер вона досконаліша. Сьогодні ми показуємо одночасні вирази обличчя кількох роботів. Коли людина змінює вираз, роботи роблять те саме».

Зараз таких гуманоїдів використовують як гідів та інформаційних помічників у наукових музеях, у туристичних місцях, у центрах державного управління, готелях та освітніх закладах.

Привезли сюди й роботизовані копії найліпшого друга людини. Роботи у формі собак підіймаються сходами й стають на задні лапи.

Представники компанії-розробника з Ханчжоу кажуть, що їхні машини можна використовувати як домашніх тварин, а ще для патрулювання небезпечних промислових зон та гасіння пожеж.

Наприклад, GO-2 взаємодіє з людьми й виконує команди.

[Ван Цісін, представник компанії ― розробника собаки-робота]:

«З лідаром спереду він може визначати навколишній ландшафт у режимі реального часу й самостійно уникати перешкод. Водночас його обладнано потужною функцією розмовного ШІ, завдяки чому він може спілкуватися зі своїми власниками».

Також на виставці показали роботів-хірургів, зокрема да Вінчі, якого можна використовувати для операцій у ділянці грудної клітки та живота.
Коротке посилання на цю сторінку:

Виставка роботехніки в Пекіні: гуманоїди й робособакиНовинки мобільних технологій показали на Mobile World CongressЗнахідка в Помпеях розкриває таємниці будівництва стародавніх римлянНові протези дають змогу відчувати температуру предметівАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїЯк «суперличинки» допоможе розв’язати проблему перероблення пластикуЕкспрес-тести із жуйок планують виробляти в ШотландіїГонконг посилив закон про нацбезпекуМорозильні камери з відходів роблять у кенійському місті МомбасаВ Австралії створили глину, яка допомагає зупинити цвітіння води

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: