08.03.2024
Телеканал NTD

У Великій Британії б’ють рекорди зі встановлення сонячних панелей і теплових помп

У Великій Британії б'ють рекорди зі встановлення сонячних панелей і теплових помп

У Великій Британії б'ють рекорди за кількістю встановлених сонячних панелей і теплових помп. За статистикою, з..

Дата завантаження: 2024-09-08

video

У Великій Британії б’ють рекорди за кількістю встановлених сонячних панелей і теплових помп.

За статистикою, з початку року в усій країні встановили понад 120 тисяч сонячних панелей. Також щомісяця встановлюють у середньому по 3000 теплових помп.

У планах уряду — до 2035 року досягти 70 гігаватів-годин електроенергії, вироблених з енергії сонця, а до 2028-го встановити 600 тисяч теплових помп.

Для цього жителям Англії та Шотландії виділяють субсидії.

Норман Пітт скористався цією нагодою. Тепер удома має і сонячні панелі, і теплову помпу.

[Норман Пітт, місцевий житель]:

«Наші витрати на електроенергію різко зменшилися. Ми стали “зеленими”, захищаємо планету. Також маємо електромобіль. Ця система коштує трохи дорожче, ніж раніше йшло на саме лише його заряджання. Тож ми дуже задоволені».

Утім, навіть з урахуванням субсидій такі панелі й помпи недоступні більшості жителів із низьким та середнім доходом. Особливо під час інфляції.

[Емі Амброуз, експерт з енергетичної політики]:

«Це домогосподарства, які найбільше борються з кризою вартості життя. Ті, хто взимку заледве обігрівав свої домівки до комфортної температури».

У першій половині цього року завдяки урядовій схемі в країні встановили трохи менше ніж 18 тисяч теплових помп. Водночас субсидій витратили менше, ніж очікували.

Експерти кажуть, що для здійснення урядової програми треба більше робітників. А їх у країні бракує.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Великій Британії б’ють рекорди зі встановлення сонячних панелей і теплових помпНАСА повідомило, як поверне астронавтів, що застрягли на орбітіДівчинка з ПАР знайшла метеорит одразу після його падінняУ Лондоні п’ять бобрів будують греблі та захищають місто від повенейБіонічну «м’яку» стопу розробили в ІталіїНешкідливе пальне з повітря та води випробовують на болідах «Формули-1»Скам’янілість доісторичної гігантської саламандри знайшли в НамібіїЧи можуть надзвукові пасажирські авіаперельоти стати реальністюГігантський 3D-принтер закінчує житловий квартал в американському штаті ТехасСіан Проктор — астронавт-аматор і перша афроамериканка, яка пілотувала космічний корабель

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: