27.05.2024
Телеканал NTD

У Гонконзі почали використовувати картонні труни

У Гонконзі почали використовувати картонні труни

З початку року від коронавірусу в Гонконзі померло вже коло 7000 осіб. У місті закінчуються труни...

Дата завантаження: 2024-04-27

video

З початку року від коронавірусу в Гонконзі померло вже коло 7000 осіб. У місті закінчуються труни.

Їх завозять сотнями, але цього однаково замало. Труни тут треба для кремації, бо місця для кладовищ просто немає. Морги переповнені, тож тіла, чекаючи черги, тимчасово зберігають у морозильних контейнерах.

За таких умов тут виникла незвичайна компанія. Вона виготовляє труни з картону, а саме, як кажуть її засновники, з переробленого деревного волокна. На труни ще можна нанести будь-який принт.

На фабриці роблять по 50 штук щодня. Утім, ставлення в суспільстві до цієї продукції неоднозначне.

[Вілсон Тонг, директор компанії]:
«Люди трохи соромляться використовувати паперові труни. Їм здається, що це своєрідна неповага до покійного. Але маємо більш як 40 дизайнів, які відповідають різним релігіям та хобі. Кольори теж можуть бути всілякими».

Кожна труна важить коло десяти кілограмів і розрахована на тіло масою до 200 кілограмів. Згораючи, вони виділяють на 90 % менше парникових газів, ніж дерев’яні.

У Гонконзі труни зазвичай окремо не продають. Треба платити відразу за все, зокрема й за місце для похорону, квіти й транспорт. Так, дерев’яна труна з основними послугами коштує 1000 доларів.

А ось картонний аналог безпосередньо не продають узагалі. Їх постачають до лікарень для бідних сімей, яким треба поховати покійних родичів.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Гонконзі почали використовувати картонні труниВикинутому в пустелі Атакама одягу дають друге життяУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуЯк пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові ФіліппЗнаменитий рибний ринок у Токіо приваблює відвідувачів ресторанами та СПА-центромСрібна шахта відродила занепале боснійське містоНа грецькому острові Лесбос створили кладовище для емігрантівЧим пригощатимуть гостей «Оскара»Старе місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителям

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: