25.11.2024
Телеканал NTD

Як сушарки зберігають урожай в Індії

Як сушарки зберігають урожай в Індії

В Індії щороку псуються й пропадають тонни харчів, тоді як мільйони людей голодують. Дрібним фермерам нема..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

В Індії щороку псуються й пропадають тонни харчів, тоді як мільйони людей голодують. Дрібним фермерам нема де зберігати чи переробляти врожай. Як наслідок, вони продають продукцію за найнижчими цінами або й узагалі її просто втрачають.

За даними Всесвітнього економічного форуму, Індії необхідно 230 мільйонів тонн продовольства на рік. А обсяги виробництва на фермах у 2015-16 роках перевищили 270 мільйонів тонн.

Місцева технологічна компанія хоче, щоби продукти не пропадали. Фахівці розробили сушарки для фруктів та овочів. Зазвичай сушіння на сонці триває від шести до десяти днів, і за цей час у продуктах заводиться багато мікробів.

[Нідгі Пант, працівниця технологічної компанії]:
«Завдяки сушарці, що працює на сонячній енергії, маємо більшу ефективність. Вона сушить продукти за шість-вісім годин, а не за шість-десять днів. Також знижується кількість мікробів і грибків та зберігається до 95 % корисних речовин».

Компанія скуповує урожай у фермерів і їх же наймає, щоб ті сушили овочі. Здебільшого це жінки.

[фермер]:
«Це змінило наше життя. Тепер мені вистачає грошей на навчання дітей та на інші потрібні сім’ї речі».

Проєкт має три переваги: він запобігає втраті врожаю, а ще це екологічний спосіб сушіння овочів та гарантований дохід для сільських жінок. Компанія співпрацює вже з трьома тисячами дрібних фермерів чи кооперативів та охопила 270 сіл.
Коротке посилання на цю сторінку:

Як сушарки зберігають урожай в ІндіїЯк голодні калани допомагають урятувати берегову лінію американського штату КаліфорніяЯпонія: як живеться людям через місяць після землетрусуВеличезне джерело природного водню знайшли в албанській шахтіТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі ФранціїОстанній підліток у селі: як Греція планує підвищувати народжуваністьСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуНапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленими

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: