За даними Всесвітнього економічного форуму, Індії необхідно 230 мільйонів тонн продовольства на рік. А обсяги виробництва на фермах у 2015-16 роках перевищили 270 мільйонів тонн.
Місцева технологічна компанія хоче, щоби продукти не пропадали. Фахівці розробили сушарки для фруктів та овочів. Зазвичай сушіння на сонці триває від шести до десяти днів, і за цей час у продуктах заводиться багато мікробів.
[Нідгі Пант, працівниця технологічної компанії]:
«Завдяки сушарці, що працює на сонячній енергії, маємо більшу ефективність. Вона сушить продукти за шість-вісім годин, а не за шість-десять днів. Також знижується кількість мікробів і грибків та зберігається до 95 % корисних речовин».
Компанія скуповує урожай у фермерів і їх же наймає, щоб ті сушили овочі. Здебільшого це жінки.
[фермер]:
«Це змінило наше життя. Тепер мені вистачає грошей на навчання дітей та на інші потрібні сім’ї речі».
Проєкт має три переваги: він запобігає втраті врожаю, а ще це екологічний спосіб сушіння овочів та гарантований дохід для сільських жінок. Компанія співпрацює вже з трьома тисячами дрібних фермерів чи кооперативів та охопила 270 сіл.
Коротке посилання на цю сторінку: