19.09.2024
Телеканал NTD

Шанхай запроваджує найбільший локдаун за весь час поширення COVID

Шанхай запроваджує найбільший локдаун за весь час поширення COVID

Шанхай запроваджує суворий карантин, бо хворих на COVID у місті дедалі більше. Фінансовий центр із 26-мільйонним..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Шанхай запроваджує суворий карантин, бо хворих на COVID у місті дедалі більше. Фінансовий центр із 26-мільйонним населенням планує вводити обмеження двома етапами.

Місто на дев’ять днів розділять по річці Хуанпу. На східному березі заходи вже почали діяти.

Бюро громадської безпеки Шанхая заявило, що до 1 квітня закриває мости й тунелі через річку, а також пункти стягування плати за проїзд на автомагістралях на сході міста. Усі, хто від’їжджає, мають показати негативний результат тесту, зроблений за попередні 48 годин.

Західну частину міста та сама доля чекає з 1 квітня. Поки що люди мають можливість закупити харчі й товари першої потреби.

Ця покупниця на продуктовому ринку каже, що їжа з прилавків просто розлетілася, нічого не лишилася. Тепер вона не знає, що робити.

Влада ще розпорядилася призупинити роботу компаній і фабрик, за винятком тих, які надають громадські послуги чи постачають харчі.

Деякі лікарні тимчасово закрили, бо вивільняють персонал та інші ресурси для проведення масового тестування.

У Шанхаї це наймасштабніший карантин, пов’язаний із пандемією.

Про ці заходи оголосили раптово. Ще в суботу влада казала, що локдауну не буде.

Варто зазначити, що у світлі поширення заразнішого, але менш смертельного штаму омікрон багато країн світу, навпаки, послаблюють карантинні обмеження. Проте китайська влада дотримується курсу під назвою «Нуль терпимості». Чимало місцевих жителів кажуть, що обмеження по них б’ють болючіше, ніж сам вірус.
Коротке посилання на цю сторінку:

Шанхай запроваджує найбільший локдаун за весь час поширення COVIDНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі ФранціїЧому китайський середній клас не може собі дозволити весілляВ ООН обговорили переслідування уйгурів, тибетців та практикувальників Фалуньгун у КитаїОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуЄменські хусити завдали удару по судну свого головного союзникаДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиДипломатичний скандал: працівники посольства Мексики залишили ЕквадорЧовен із мігрантами перекинувся біля берегів Панами

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: