27.07.2024
Телеканал NTD

Світові лідери обговорили війну в Україні

Світові лідери обговорили війну в Україні

24 березня, у 29 день воєнного вторгнення Росії до України, лідери ЄС, «Великої сімки» та США..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

24 березня, у 29 день воєнного вторгнення Росії до України, лідери ЄС, «Великої сімки» та США зібралися в Брюсселі, щоб обговорити безпекову, гуманітарну та економічну ситуацію. Так відбулися саміти НАТО, країн «Великої сімки» та Євросоюзу. Головною темою всіх зустрічей стала війна в Україні.

На засіданні країн «Великої сімки» онлайн виступив президент України Володимир Зеленський. У своїй промові він розповів про жахіття, які чинить окупант у нашій країні та попросив підтримати Україну зброєю.

[Володимир Зеленський, президент України]:
«Щоб рятувати людей і наші міста, Україні потрібна військова допомога — без обмежень».

За підсумками саміту НАТО та G7 альянс надасть Україні комплекс оборонного озброєння, зокрема протитанкові системи, сучасні системи ППО та дрони. Про це на брифінгу заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. Також Україна отримає обладнання проти хімічних, біологічних, радіологічних та ядерних загроз і допомогу в галузі кібербезпеки.

Президент США Джо Байден, який брав участь у всіх зустрічах, заявив, що Вашингтон жорстко відповість, якщо Росія застосує в Україні хімічну зброю. Також він сказав, що Російську Федерацію треба виключити з «Великої двадцятки». Утім, зазначив, що це рішення мають ухвалити члени G20.

Також Байден зазначив, що під час нещодавньої розмови застеріг лідера Китаю Сі Цзіньпіня, щоб той не допомагав Росії в агресії проти України.

[Джо Байден, президент США]:
«Я не погрожував, але я дав йому зрозуміти — переконався, що він розуміє наслідки допомоги Росії».

На засіданні круглого столу країни ЄС також розглянуть шляхи зменшення залежності від російського викопного палива. Очікується, що Байден і лідери ЄС домовляться про додаткове постачання скрапленого природного газу зі США до Європи.
Коротке посилання на цю сторінку:

Світові лідери обговорили війну в УкраїніУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуКонфіскованій зброї знайшли мирне застосування в ПеруНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьБоснійський хлопчик — єдиний учень у своїй школіКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуВирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спадКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платним

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: