29.05.2024
Телеканал NTD

Лише для соколів: унікальна клініка працює в Катарі

Лише для соколів: унікальна клініка працює в Катарі

Цей пернатий пацієнт може почуватися в повній безпеці. Операцію роблять найліпші ветеринари столиці Катару. Вони працюють..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Цей пернатий пацієнт може почуватися в повній безпеці. Операцію роблять найліпші ветеринари столиці Катару. Вони працюють у державній ветклініці, де лікують лише птахів із родини соколових. За день приймають понад півтори сотні пацієнтів.

Соколине полювання для катарців — традиція з глибоким корінням. Хижих пернатих тримають у багатьох сім’ях.

[Ікдам аль-Кархі, директор ветклініки]:
«Це хобі популярне серед арабів. Традиція передається від батьків, бабусь та дідусів. Часто можна побачити, як дідусь вчить онука дресирувати птахів і доглядати за ними».

Соколи коштують дуже дорого, тому власники не шкодують грошей і на їхнє лікування. У птахів бувають різні захворювання: вірусні, інфекційні та грибкові. Деякі можуть стати смертельними.

У клініці проводять і косметичні процедури — гострять кігті та дзьоби. Дикі птахи роблять це самостійно, а ось домашнім потрібна допомога.

Також тут замінюють зламане чи втрачене в сутичці пір’я. І для цього є цілий банк. У шухлядах лежить пір’я різних розмірів від птахів різних видів.

[Ікдам аль-Кархі, директор ветклініки]:
«Сапсану треба пересаджувати перо від іншого сапсана. Причому воно має бути взяте з того самого місця».

Також сюди птахів приносять на плановий огляд чи огляд перед продажем.

[Хамад аль-Мехшаді, організатор соколиного фестивалю]:
«Ще тут роблять щеплення проти всіляких хвороб. Сокольник має дбати про свого птаха, інакше будуть проблеми».

Ветклініка для соколів у Досі працює вже 14 років. Щороку тут приймають понад 30 тисяч пернатих пацієнтів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Лише для соколів: унікальна клініка працює в КатаріРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життяНовий олімпійський водний центр у Парижі гріє воду енергією сонцяЯк пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові ФіліппКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиРясні снігопади та крижаний дощ: Європа переживає транспортний колапсТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуМаски повернулися: у лікарнях Іспанії знову треба прикривати ніс та рот

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: