29.09.2024
Телеканал NTD

Мінівівці дедалі більше підкорюють серця австралійців

Мінівівці дедалі більше підкорюють серця австралійців

60 сантиметрів на зріст, густа шерсть і допитливість. Ці кумедні мініовечки належать до породи саутдаун. Їх..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

60 сантиметрів на зріст, густа шерсть і допитливість. Ці кумедні мініовечки належать до породи саутдаун. Їх називають і мініатюрними саутдаунами, і староанглійськими вівцями-лялькам, і навіть вівцями з мордочками плюшевих ведмедів.

У світі є всього чотири розплідники, які розводять цю породу. Одним із них володіє австралійка Джоанна Вілланс.

[Джоанна Вілланс, власниця розплідника овець]:
«Ці вівці мають дуже виражену індивідуальність. Це проявляється в усьому».

Ферма Джоанни — у Квінсленді. Тут переважно розводять коричневих та чорних овець. Останнім часом породою дедалі більше цікавляться в усій Австралії.

Саллі Паркінсон має ферму на околиці Брісбена. Вона тримає кіз, а тепер купила й мініовечку. Уже навчила її кількох трюків.

[Саллі Паркінсон, фермер]:
«Мені до вподоби, що ці вівці мініатюрні. І на такій, як у мене, ділянці, оформленій у стилі ферми, вони будуть просто кумедними домашніми тваринками».

Породу саутдаун вивели в Англії в 1800 році. Овець експортували до різних країн, особливо до Нової Зеландії. Мінівівці були джерелом вовни, а також високоякісного м’яса.

Під час Першої та Другої світових воєн овечки саутдаун майже зникли. Урятував породу американець Роберт Мок. Він відшукував отари таких овець у всьому світі. Загалом знайшов 350 саутдаунів. Завдяки їм популяція вижила.
Коротке посилання на цю сторінку:

Мінівівці дедалі більше підкорюють серця австралійцівУ Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горилиСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в РиміПівнічномакедонець тримає вдома 600 папуг, і їх стає дедалі більшеКорабельний кіт Олі разом з екіпажем фінішував у ГобартіНа острові Пасхи зібрали 9 тонн електронних відходівЯк панди граються на снігу в зоопарку у БельгіїУ Парижі відновили легендарний забіг офіціантівУ Мексиці жираф здійснить 50-годинну подорож до свого нового домуЦерква в Болівії влаштувала свято для сотень бездомних

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: