26.11.2024
Телеканал NTD

Пожежа біля Лазурового берега увійшла до п’ятірки найбільших за століття

Пожежа біля Лазурового берега увійшла до п'ятірки найбільших за століття

Одна з найбільш руйнівних за сотні років. Так кажуть про лісову пожежу, яка палає у Франції..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Одна з найбільш руйнівних за сотні років. Так кажуть про лісову пожежу, яка палає у Франції біля Лазурового берега.

Вона почалася в понеділок за 40 кілометрів від курорту Сен-Тропе. Двоє людей загинуло, ще 27 постраждало. Щонайменше 10 тисяч було евакуйовано з будинків, готелів і туристичних наметових містечок.

[Флоран Доссетті, капітан SDIS 83]:
«За три дні мобілізували більш як 1200 пожежників. У департаменті Вар згоріло 7100 гектарів. Тож ця пожежа стала п’ятою найбільш руйнівною на півдні Франції за сотні років».

Влада повідомляє, що зараз вогонь ослаб, бо спадає спека й стихає вітер. Але під контроль пожежу поки взяти не вдається. Гасять як із землі, так і з повітря.

Цього літа від пожеж постраждало майже все Середземномор’я. Горить Туреччина, Греція, Італія, Алжир та Іспанія. Так, просто зараз на північному заході від Афін четвертий день палає велика пожежа. Гасять її також і вогнеборці з Польщі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Пожежа біля Лазурового берега увійшла до п’ятірки найбільших за століттяІзраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»Тріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в ІсландіїСША заступилися за Філіппіни після їхнього зіткнення з КитаємІзраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»Трьох американських військовиків убито внаслідок атаки дрона в ЙорданіїОпозиційні сили обійшли партію Ердогана на муніципальних виборах у ТуреччиніНайбільший у світі круїзний лайнер «Ікона морів» уперше вирушив у плавання з пасажирамиТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусуГромадяни М’янми тисячами втікають до Таїланду через посилення бойових дій

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: