20.01.2024
Телеканал NTD

На Гаїті оголосили триденну жалобу за жертвами землетрусу

На Гаїті оголосили триденну жалобу за жертвами землетрусу

На Гаїті — триденна жалоба. Ця карибська країна оплакує жертв суботнього землетрусу. За даними влади, загиблих..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

На Гаїті — триденна жалоба. Ця карибська країна оплакує жертв суботнього землетрусу. За даними влади, загиблих уже 1419, і їх кількість зростатиме.

Ще близько 7000 осіб дістало тілесні ушкодження. Зруйновано понад 37 тисяч житлових будинків. Постраждали також будівлі десятків шкіл, церков і готелів.

У понеділок складнощів додалося — по острову вдарив шторм «Грейс». Негода ускладнює рятувальні операції і життя людей, які втратили дім. За даними метеорологів, може випасти до 38 сантиметрів опадів.

[постраждалий від землетрусу]:
«Люди, що потребують допомоги, нічого не мають. Моя мати хвора, їй треба брезент. Мені не потрібна їжа, головне — брезент. Замість того щоб дати нам усе, що треба, нас б’ють».

Влада обіцяє надати постраждалим прихисток і гуманітарну допомогу.

[Аріель Анрі, прем’єр-міністр Гаїті]:
«Ми вирішили розподіляти міжнародну й місцеву допомогу серед найбільш постраждалих людей. Це робитиме служба цивільного захисту».

Землетрус був силою 7,2 бала. Водночас країна досі не оговталася після іншого руйнівного землетрусу, який стався у 2010 році. Тоді загинуло понад 220 тисяч осіб і дуже постраждала столиця Порт-о-Пренс.
Коротке посилання на цю сторінку:

На Гаїті оголосили триденну жалобу за жертвами землетрусуІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСуЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компанійЦАГАЛ: у Секторі Гази загинув 31 ізраїльський заручникЄгипет будує велику стіну на кордоні із Сектором ГазиПравоцентрист Александр Стубб переміг на президентських виборах у ФінляндіїЛісові пожежі в Чилі дісталися морських курортів — загинуло 112 людейІзраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»Окружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату Техас

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: