26.02.2024
Телеканал NTD

За що одну українську казку полюбили в усьому світі

За що одну українську казку полюбили в усьому світі

Ця історія про маленьку насінинку зворушила серця дітей і дорослих у всьому світі. «Казку про Лотос»,..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Ця історія про маленьку насінинку зворушила серця дітей і дорослих у всьому світі. «Казку про Лотос», яку написала жителька Дніпра Людмила Орел, перекладено 38 мовами, за її сюжетом зроблено анімацію й поставлено дитячий спектакль.

Головна героїня казки подорожує із дна озера на поверхню води й перетворюється на прекрасний лотос. На шляху трапляються перешкоди, які їй вдається подолати завдяки трьом чарівним словам: істина, доброта й терпіння.

Автор уважає, що ці принципи стануть у пригоді й у реальному житті.

[Людмила Орел, автор «Казки про Лотос»]:
«Мені здається, якщо керуватися цими принципами в будь-якій життєвій ситуації — чесність, доброта, терпіння — помилок зробиш набагато менше. Це мій досвід і тоді мені дуже хотілося донести його до дітей».

Сходом і його глибокою культурою Людмила захоплюється вже багато років. Каже, що мудрість черпає в стародавній системі медитації і вдосконалення під назвою Фалунь Дафа. До речі, «Істина, Доброта, Терпіння» — головні принципи цієї школи.

[Людмила Орел, автор «Казки про Лотос»]:
«У мене 20 років тому почалися проблеми зі здоров’ям, щоби полегшити біль у хребті, лікар порадив шукати йогу чи цігун. Зі здоров’ям питання дуже швидко вирішилося. Насправді людина, самовдосконалюючись, може отримати набагато більше, ніж просто здорове тіло».

Людмила — логопед, багато років працює з дітьми. Через історію про лотос хоче допомогти їм виховувати в собі найкращі якості.

[Людмила Орел, автор «Казки про Лотос»]:
«Казка про Лотос» буде прекрасним життєвим сценарієм. У нас є все, щоби піднятися і стати чудовою, прекрасною квіткою, яка розкриває весь свій потенціал, що закладений у нас вищими силами».

А це Наталія Юріївна — вчителька молодших класів, яка надихнула подругу написати казку. На історії насінини вона вже виростила чотири покоління дітей.

[Наталія Колесник, вчителька молодших класів]:
«Я бачу, що ці зерна проростають. І я спокійна за дітей, які виростають. Дітвора спілкується, діти поважають внутрішній світ іншої людини, намагаються прийняти його таким, яким він є».

[Тимофій Скринік, школяр]:
«Ця казка вчить того, щоб не користуватися поганими порадами».

[Меліса Нестеренко, школярка]:
«Із трьох скарбів найголовніший, мені здається, це терпіння, бо і дорослим, і дітям теж потрібне терпіння».

Натхнення від творчості Людмили отримують діти в усьому світі. Деякі пишуть їй слова вдячності.

[Ешіта, жителька Делі]:
«Історія про лотос дала мені важливий урок про те, як робити правильний вибір у складних ситуаціях. Вона про те, що не слід обманювати, важливо визнавати помилки й терпимо ставитися до недоліків інших».

Людмила сподівається, що завдяки таким добрим історіям у дітей будуть правильні орієнтири в житті.

[Людмила Орел, автор «Казки про Лотос»]:
«Я хотіла, щоб у них була чітка впевненість, що вони можуть подолати абсолютно всі перешкоди. І для цього дуже важливо зберегти й чистоту, й благородство, й доброту».

Коротке посилання на цю сторінку:

За що одну українську казку полюбили в усьому світіУнікальна знахідка: у Данії знайшли руни на мечі віком майже 2000 роківВ Італії вимирають газетні кіоскиУ Помпеях знайшли давню бенкетну залу з фресками2400 троянд різних сортів привезли на виставку в ІндіїФруктова мода: як з ананасів роблять взуттяШанувальники «мерседесів»: пам’ятник німецькому авто роблять у хорватському містіІнший погляд на кохання: «Музей розірваних стосунків» відкрився в ХорватіїКарнавал у Венеції може стати «платним»Польський полонез внесли до списку ЮНЕСКО

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: