29.11.2024
Телеканал NTD

У Помпеях знайшли давню бенкетну залу з фресками

У Помпеях знайшли давню бенкетну залу з фресками

Банкетну залу виявили під час розкопок у Помпеях. Її стіни пофарбовані в чорний колір, а зверху..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

Банкетну залу виявили під час розкопок у Помпеях. Її стіни пофарбовані в чорний колір, а зверху нанесені фрески. Довжина приміщення — 15 метрів, ширина — шість.

На фресках зображено персонажів давньогрецької міфології, зокрема Єлену Троянську із царевичем Парісом і бога Аполлона з троянською царівною Кассандрою.

Археологи припускають, що зал був громадським місцем. Стіни пофарбували в чорний, щоб не було видно кіптяви від олійних ламп. Люди збиралися тут вечорами й розмовляли. У світлі ламп фрески на стінах наче оживали. Такі умови мали надихнути на розмови про піднесене.

Давньоримське місто Помпеї загинуло в 79 році нашої ери, коли сталося виверження Везувію. Попіл долітав навіть до Єгипту та Сирії. Виверження тривало майже добу. Помпеї накрило багатометровою товщею вулканічного попелу. Завдяки цьому в місті все збереглося таким, яким було до виверження.

Разом із Помпеями загинули міста Геркуланум та Стабії, а також кілька невеликих селищ та вілл. Там теж під час розкопок знайшли будівлі.

Помпеї залишаються однією з головних туристичних визначних пам’яток Італії. Торік тут побувало майже чотири мільйони відвідувачів.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Помпеях знайшли давню бенкетну залу з фрескамиФранцузький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступнимАнглія повернула Австралії списи аборигенів, які вивіз Джеймс КукВогняноволосі жінки незвичайної краси: виставка прерафаелітів відкрилася в ІталіїВедмеді, кобили й турки: парад М’ясопуст у чеському селіЕксклюзивні й дорогі: глобуси, як і раніше, потрібні покупцямНаціональний балет Грузії приїхав з танцювальною програмою до Боснії і ГерцеговиниПольський полонез внесли до списку ЮНЕСКОФруктова мода: як з ананасів роблять взуттяВеличезну статую імператора Костянтина Великого відтворили в Римі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: