26.01.2024
Телеканал NTD

Копія піраміди «Темпло Майор» постала в центрі Мехіко

Копія піраміди «Темпло Майор» постала в центрі Мехіко

16-метрова піраміда ацтеків виросла в історичному центрі Мехіко. Це копія культової споруди «Темпло Майор», яка багато..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

16-метрова піраміда ацтеків виросла в історичному центрі Мехіко. Це копія культової споруди «Темпло Майор», яка багато століть тому була центром політичного й духовного життя Теночтітлана. Модель піраміди зробили до 500-річчя загибелі міста-держави.

[Аргель Гомес, співробітник міністерства культури Мексики]:
«”Темпло Майор” була найважливішою пірамідою священного міста Теночтітлан. Для його жителів це був центр усесвіту, точка, звідки можна потрапити в підземний світ і на різні небесні рівні».

Модель піраміди вперше звели на площі Конституції і вперше спорудили такою великою.

Теночтітлан заснували на початку XIV століття на місці сучасного Мехіко. За 200 років його населення зросло до 200 тисяч осіб. Ацтеки дуже вміло вели сільське господарство, вирощували овочі, квіти та прянощі на плавучих островах — чинампах. У місті була розвинена торгівля, але грошей в ацтеків не було. Вони просто обмінювалися товарами.

Імперія зникла в 1521 році, коли іспанські конкістадори на чолі з Ернаном Кортесом підкорили й зруйнували Теночтітлан.

[Аргель Гомес, співробітник міністерства культури Мексики]:
«Тут пройде спектакль під назвою “Світла пам’ять”. Це буде шоу з відеозображенням, звуком і підсвічуванням. Головними темами стануть старовинні легенди й історія падіння Теночтітлана».

Площа Конституції виникла на місці палацу Монтесуми II. Зараз тут розташовані найважливіші установи країни.

Копія піраміди «Темпло Майор» простоїть до кінця серпня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Копія піраміди «Темпло Майор» постала в центрі Мехіко10 років у Louis Vuitton: дизайнер Ніколя Геск’єр відсвяткував ювілей у ЛувріВеличезну статую імператора Костянтина Великого відтворили в РиміОсвіта в екстремальних умовах: навчальний центр на дереві збудували в джунглях ПеруРаніше втрачену гітару Джона Леннона виставлять на аукціонФранцузький художник оживив фасад престижного готелю в Ріо-де-ЖанейроБез інтернету та зв’язку: на Балі відзначили День тишіОсінь-зима від Dior: дім моди звернувся до перших образів одягу прет-а-портеМузикант зіграв на вертикальному фортепіано просто в небіПаризький кондитер створив незвичайне тістечко з нагоди Олімпійських ігор

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: