20.09.2024
Телеканал NTD

Як в Індії та Кенії відзначають Всесвітній день слонів

Як в Індії та Кенії відзначають Всесвітній день слонів

12 серпня світ відзначає Всесвітній день слонів. А в цьому кенійському притулку слоняче свято триває цілий..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

12 серпня світ відзначає Всесвітній день слонів. А в цьому кенійському притулку слоняче свято триває цілий рік. Тут вирощують осиротілих дитинчат.

[Едвін Лусічі, співробітник фонду Sheldrick Wildlife]:
«Пропрацювавши з ними тривалий час, я зрозумів, що вони дуже лагідні й розумні. Вони схожі на людей».

У Кенії є два види африканських слонів — лісові й саванні. Останніми десятиліттями їхня чисельність в Африці скорочується, і їм загрожує зникнення. У дикій природі залишилося 415 тисяч цих тварин.

Популяція зменшується через спустелення, розширення міст і сільськогосподарських угідь, браконьєрство і конфлікти з людьми. У Кенії вже давно активно запобігають нелегальному полюванню, але випадки нападу на слонів поки є.

[Енджела Шелдрік, директор фонду Sheldrick Wildlife]:
«За минулі роки ми виростили понад 260 осиротілих слонів і підготували їх до життя в дикій природі, щоб вони могли повернутися до родичів. Ми випускаємо їх у національному парку Цаво, оскільки він найбільший у Кенії».

Саванний слон — найбільша наземна тварина сучасності. Самці виростають майже до чотирьох метрів заввишки. Лісовий слон значно нижчий — два метри 40 сантиметрів у холці.

Азійські слони також менші, ніж африканські саванні. Найбільші самці виростають до трьох із половиною метрів. Відрізняються вони й за кольором шкіри. В азійських слонів вона світліша. Форма голови у них теж різна. У африканського плаский лоб і величезні вуха, а в азійського — лоб із двома виступами й вуха невеликі.

Сірих гігантів вшановують і в Індії. На околиці міста Матхура для них влаштували святковий бенкет. Ці тварини теж живуть у притулку. У ньому піклуються про літніх слонів, яких забрали з цирків і храмів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Як в Індії та Кенії відзначають Всесвітній день слонівЯк лондонський ресторан готує їжу лише з місцевих інгредієнтівПрогулянка найромантичнішим садом світуРеконструкцію центру Каїра хочуть почати найближчими місяцямиКамбоджа: як святкують кхмерський Новий рікФранцуженка на Ейфелевій вежі побила світовий рекорд із висоти лазіння по канатуОсвіта в екстремальних умовах: навчальний центр на дереві збудували в джунглях ПеруТуніська співачка хоче відродити в країні давню берберську мовуУнікальна знахідка: у Данії знайшли руни на мечі віком майже 2000 роківЗаповзятливі австралійці створюють приватні парки для вигулу собак

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: