20.02.2024
Телеканал NTD

Де можна почитати оригінали писань віком 2500 років

Де можна почитати оригінали писань віком 2500 років

Почитати оригінал текстів, яким 2500 років. Це можна здійснити в цій бібліотеці міста Бодх-Гая, що на..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Почитати оригінал текстів, яким 2500 років. Це можна здійснити в цій бібліотеці міста Бодх-Гая, що на сході Індії. При місцевому храмі зберігаються дуже рідкісні індуїстські й буддистські стародавні писання. Походження деяких з них досі невідоме.

[Вівекананд Гірі, відлюдник]:
«Цю бібліотеку заснував між 1867 і 1880 роками преподобний Нараян Гірі. З цих писань я дізнався, що головною її місією було зібрати давні тексти буддизму та індуїзму й зробити ці вчення доступними для всіх верств суспільства».

Храм називається Шанкарачар’я. Його бібліотека доволі відома в наукових колах не тільки Індії, а й інших країн. Сюди в пошуках знань приходили знамениті індійські вчені. На початку минулого століття членами бібліотеки також були записані й науковці Великої Британії, США, М’янми, Кореї та Шрі-Ланки.

Бодх-Гая — це місто, де, як уважають, дві з половиною тисячі років тому досяг просвітлення і став Буддою індійський принц Сіддхартха Гаутама.
Коротке посилання на цю сторінку:

Де можна почитати оригінали писань віком 2500 роківУ Киргизстані відроджують традицію носити жіночий головний убір елечекУ сади Версаля повертається фонтан «Колісниця Аполлона»Камбоджа: як святкують кхмерський Новий рікВеличезну статую імператора Костянтина Великого відтворили в РиміНародну музику шоро в Бразилії визнали культурною спадщиноюВікінги повернулися: на Шетландських островах урочисто спалили дракарКубинське болеро внесли до списку культурної спадщини ЮНЕСКО10 років у Louis Vuitton: дизайнер Ніколя Геск’єр відсвяткував ювілей у ЛувріОсвіта в екстремальних умовах: навчальний центр на дереві збудували в джунглях Перу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: