27.07.2024
Телеканал NTD

Гонконзький активіст звернувся до США із закликом про допомогу

Гонконзький активіст звернувся до США із закликом про допомогу

Активіст продемократичного руху Гонконгу Натан Ло звернувся із закликом про допомогу до уряду США. Він передав..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Активіст продемократичного руху Гонконгу Натан Ло звернувся із закликом про допомогу до уряду США. Він передав своє звернення з Лондона. Туди він утік після того, як Пекін ухвалив у колишній британській колонії закон про нацбезпеку.

[Натан Ло, колишній член Законодавчої ради Гонконгу]:
«Важливо, щоб світова спільнота постійно надавала підтримку волелюбним людям у Гонконзі. 2020 рік був важким для всіх, хто живе в умовах пандемії, особливо для тих жителів Гонконгу, які також стикаються з постійним залякуванням з боку китайської влади».

Промову активіста заслухали під час засідання підкомітету сенату США з питань безпеки та імміграції. Його темою було «Підтримка продемократичного руху в Гонконзі на основі політики США щодо біженців».

[Джон Корнін, сенатор від штату Техас]:
«Я вважаю, що тема сьогоднішніх слухань повинна хвилювати всіх членів підкомітету, усіх американців і всіх волелюбних людей. Це посягання комуністичної партії Китаю на основні права народу Гонконгу».

Ло було обрано членом Законодавчої ради Гонконгу, тобто місцевого парламенту. Але його виключили через правозахисну діяльність, яку він проводив.

[Натан Ло, колишній член Законодавчої ради Гонконгу]:
«Гонконгу, який ми знали раніше, більше немає. Після року протестів і жахливої ​​реакції влади, довіра жителів Гонконгу до принципу “одна країна — дві системи” переважно зникла».

На слуханні сенатор від Техасу Джон Корнін зазначив, що Китай не виконує обіцянок, які дав під час передання Гонконгу від Великої Британії КНР. Згідно з угодою 1997 року, регіон 50 років мав користуватися правами та свободами демократичного суспільства.

[Джон Корнін, сенатор від штату Техас]:
«Я родом із країни, у якій, коли укладаєш угоду, підписуєш угоду, то дотримуєшся умов. Китай же не тільки не виконав договору, він також використав насильство, придушення й залякування, щоб обмежувати права та свободи жителів Гонконгу».

Закон про нацбезпеку в Гонконзі передбачає тривалі терміни ув’язнення, аж до довічного, за тероризм, сепаратизм та зв’язки з іноземними силами. Однак його статті сформульовано дуже нечітко.
Коротке посилання на цю сторінку:

Гонконзький активіст звернувся до США із закликом про допомогуТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуГонконг посилив закон про нацбезпекуГонконгу загрожує новий закон про нацбезпеку — ще жорсткішийКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у Китаї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: