26.01.2024
Телеканал NTD

Помпео: Китай — головна загроза для США

Помпео: Китай — головна загроза для США

«Китай — головна зовнішня загроза для Сполучених Штатів у середньо- і довгостроковій перспективі», — заявив держсекретар..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

«Китай — головна зовнішня загроза для Сполучених Штатів у середньо- і довгостроковій перспективі», — заявив держсекретар США Майк Помпео на одному з телешоу.

Він зазначив, що американська адміністрація вибудовує міжнародний альянс проти Пекіна.

Раніше, виступаючи перед законодавцями штату Вісконсин, Майк Помпео закликав американських політиків не піддаватися впливу компартії Китаю.

Він сказав, що Пекін розглядає місцеві органи влади як слабкі ланки й важелі для впливу на громадську думку. Водночас американські політики мають бути готовими цьому протистояти.

Помпео зазначив, що штат Вісконсин інвестував гроші в China Mobile і China Telecom. Це державні китайські компанії, які роблять великий внесок у систему стеження на території КНР.

[Майк Помпео, держсекретар США]:
«Вони хочуть, щоб ваші вчителі, ваші пожежники, ваші поліціянти інвестували в ці програми».

Держсекретаря запросив голова сенату Вісконсину Роджер Рот. Раніше парламентарій отримав лист, у якому чиновник місцевого китайського консульства просив його похвалити Китай за зусилля щодо стримування коронавірусу. Сенатор відповів просто: «Ще чого!».

Помпео навів ще один приклад впливу КПК на місцеві уряди. Так, офіційні особи Китаю домагаються, щоб американські політики не висловлювали підтримки окремим групам китайців, яких влада КНР переслідує.

[Майк Помпео, держсекретар США]:
«2017 року сенатор штату Каліфорнія запропонував ухвалити резолюцію, яка підтримувала практикувальників Фалуньгун в Америці та Китаї. <> Люди, з якими він говорив, як і багато інших, дуже постраждали від переслідувань за релігійні переконання, які організувала китайська компартія. На жаль, сенат штату Каліфорнія не встояв перед тиском Китаю і відхилив запропоновану резолюцію».

Майк Помпео закликав представників влади співпрацювати один з одним і протистояти впливу КПК.

[Майк Помпео, держсекретар США]:
«Хоч ким би ви були — демократом, республіканцем, незалежним кандидатом — знайте, що ви маєте в адміністрації президента друга, який допоможе протистояти спробам КПК використати наше відкрите суспільство. Зробімо це разом заради американських громадян і майбутнього найбільшої демократії в історії».

Раніше держсекретар Помпео висловлював надію, що всі китайські центри «Інституту Конфуція» при університетах США назавжди закриють до кінця року.
Коротке посилання на цю сторінку:

Помпео: Китай — головна загроза для СШАОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeГонконг посилив закон про нацбезпекуВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у Китаї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: