27.12.2024
Телеканал NTD

У Гонконзі ув’язнили продемократичну активістку, яку прозвали справжньою Мулан

У Гонконзі ув'язнили продемократичну активістку, яку прозвали справжньою Мулан

Цю продемократичну активістку Гонконгу називають справжньою Мулан. У середу 23-річну Агнес Чоу на 10 місяців запроторили..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Цю продемократичну активістку Гонконгу називають справжньою Мулан. У середу 23-річну Агнес Чоу на 10 місяців запроторили до в’язниці, звинувативши в участі в незаконних зібраннях під час торішніх антиурядових протестів.

Тоді ж вирок винесли ще одному провідному активістові — Джошуа Вонгу. Йому дали 13 із половиною місяців тюрми.

Чоу веде активну громадську діяльність із 15 років. Вона має багато прихильників серед молоді.

Під час «Революції парасольок» 2014 року вона була одним із лідерів протестів, що домагалися введення в Гонконзі вільних виборів.

Пізніше Чоу, разом з активістами Джошуа Вонгом та Натаном Лау, очолила продемократичний рух Гонконгу.

2016 року вони заснували партію Demosisto, яка мала на меті провести референдум щодо самовизначення Гонконгу.

Однак цю політичну силу довелося розпустити відразу після того, як Пекін запровадив в автономному регіоні суперечливий закон про нацбезпеку. Він передбачає тривалі терміни ув’язнення, аж до довічного, зокрема за сепаратизм.

Активістів ув’язнили саме згідно з цим законом. Amnesty International уже висловила через це серйозне занепокоєння.

[Мін Лам, представник Amnesty International в Гонконзі]:
«Цей закон дає поліції право забороняти марші чи збори з міркувань національної безпеки, суспільної безпеки чи з інших причин. Через цей закон ми боїмося, що під приводом національної безпеки заборонятимуть збори, мирні зібрання та марші й таким чином позбавлятимуть гонконжців свободи висловлювати свої погляди».

2018 року на додаткових виборах Агнес Чоу балотувалася до Законодавчих зборів Гонконгу. Але її кандидатуру заблокували через спрямування її партії.

Чоу досить популярна в соціальних мережах. На її канал у ютубі підписалося понад 325 тисяч осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Гонконзі ув’язнили продемократичну активістку, яку прозвали справжньою МуланАвстралія підтвердила загибель волонтера в Секторі Гази та зажадала від Ізраїлю відповідейТрьох американських військовиків убито внаслідок атаки дрона в ЙорданіїІзраїль і далі перебуває в стані підвищеної готовності після масованої атаки ІрануЗагибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударівБандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці ГаїтіСША заступилися за Філіппіни після їхнього зіткнення з КитаємУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіОкружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату ТехасДональд Трамп обійшов Ніккі Гейлі в її рідному штаті Південна Кароліна

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: