19.11.2024
Телеканал NTD

Техас і ще дев’ять штатів подають антимонопольний судовий позов на Гугл

Техас і ще дев'ять штатів подають антимонопольний судовий позов на Гугл

Техас і дев'ять інших штатів США подали до суду на Гугл. Компанію, що входить до холдингу..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Техас і дев’ять інших штатів США подали до суду на Гугл. Компанію, що входить до холдингу «Алфабет» (Alphabet), звинувачують у тому, що вона, щоб посилити свій уже домінівний вплив на ринку онлайн-реклами, незаконно співпрацює з Фейсбуком.

[Кен Пакстон, генеральний прокурор Техасу]:
«Ця компанія-гігант використовує свою владу, щоб маніпулювати ринком».

Антимонопольний позов подав генпрокурор Техасу Кен Пакстон. До нього приєдналися його колеги з Арканзасу, Індіани, Кентуккі, Міссурі, Міссісіпі, Юти та Південної і Північної Дакоти.

На відео, опублікованому у фейсбуці, Пакстон сказав, що Гугл «позбувся конкурентів і проголосив себе королем рекламного ринку».

[Кен Пакстон, генеральний прокурор Техасу]:

«Гугл неодноразово використовував свій монопольний вплив, щоб контролювати ціноутворення й брати участь в ринкових змовах із метою фальсифікування аукціонів, що є серйозним порушенням закону».

Фейсбук же поки ситуацію не прокоментував.

Це другий великий позов регуляторних органів на Гугл і четвертий на федеральному рівні та рівні штату. Вони покликані припинити ймовірні неправомірні дії великих технологічних компаній.

Як очікується, на компанію планують подати ще один антимонопольний позов — третій. Його готує інша група генеральних прокурорів.

Раніше Федеральна торгова комісія США й майже кожен штат країни подали судові позови на Фейсбук. У документі йшлося про те, що ця соціальна мережа порушила антимонопольне законодавство й що її треба розділити на дрібніші компанії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Техас і ще дев’ять штатів подають антимонопольний судовий позов на ГуглВикрадення планів безпеки поставила під загрозу проведення Олімпіади в ПарижіВ Індонезії через повені та зсуви гинуть людиПерше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної АмерикиВ Україні новий головнокомандувачДональд Трамп обійшов Ніккі Гейлі в її рідному штаті Південна КаролінаООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняБолгарія та Румунія частково приєдналися до Шенгенської зониУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшлиЗбиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компоненти

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: