20.08.2024
Телеканал NTD

Онлайн-платформа допомагає ремісникам Індії вижити під час карантину

Онлайн-платформа допомагає ремісникам Індії вижити під час карантину

Рам Соні — один із небагатьох майстрів санджі. Так називається індійське мистецтво вирізання з паперу картин,..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Рам Соні — один із небагатьох майстрів санджі. Так називається індійське мистецтво вирізання з паперу картин, натхнених природою.

У його родині цю майстерність передають із покоління в покоління.

Але тривалий карантин в Індії у другому кварталі спричинив спад економіки на 24 %. Тож продажів поменшало й доходи Рама знизилися. Довелося звільнити працівників.

[Рам Соні, майстер санджі]:

«Якщо ринки не відкриються, як я зможу щось продати? Під час пандемії ми виживали на заощадження, хоч би як мало їх було».

Приблизно тоді, коли у Рама закінчувалися ідеї, як заробити, подружня пара з Нью-Делі запустила нову онлайн-платформу. На ній ремісники можуть демонструвати й продавати свої витвори.

Мета проєкту — безпосередньо зв’язати виробників і покупців, минаючи посередників.

Більша частина традиційних ремісників Індії контактувала з підприємцями та покупцями лише на фізичних ярмарках і виставках. Та під час пандемії їх не влаштовують.

[Шила Лункадс, засновниця платформи]:
«Завдяки Direct Create ми змогли зробити їх помітнішими, створивши широке маркетингове охоплення».

Санджай Чітара — майстер ручного розфарбовування тканини. Зазвичай на картинах зображує історії про індуїстських богів і богинь. Каже, що онлайн-платформа допомогла йому відновити роботу під час пандемії.

[Санджай Чітара, художник]:
«Відколи я почав викладати свої роботи на вебсайт, багато моїх давніх клієнтів почали їх переглядати. Це корисно, бо, якщо їм подобаються наші роботи, клієнти безпосередньо зв’язуються з художниками».

Зараз платформа розширилася й тепер на ній є понад 2500 майстрів з усієї країни.

Коротке посилання на цю сторінку:

Онлайн-платформа допомагає ремісникам Індії вижити під час карантинуПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіКанада обмежить час роботи для іноземних студентівУ Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денгеНапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленимиПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: