29.01.2024
Телеканал NTD

Суд у Гонконзі залишив під вартою трьох відомих активістів

Суд у Гонконзі залишив під вартою трьох відомих активістів

Суд Гонконгу ухвалив, що продемократичні активісти Джошуа Вонг, Агнес Чхоу та Іван Лам залишаться під вартою...

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Суд Гонконгу ухвалив, що продемократичні активісти Джошуа Вонг, Агнес Чхоу та Іван Лам залишаться під вартою. Усі троє підтвердили свою участь в організації акції протесту біля місцевого головного управління поліції під час торішніх антиурядових виступів. Влада називає це зібрання незаконним.

Крім того, Вонга звинувачують в участі у ще двох акціях, які влада також називає несанкціонованими. Перша пройшла в жовтні 2019 року. Друга — 4 червня 2020 року. Другу присвятили річниці кривавого придушення студентських повстань на площі Тяньаньмень у Пекіні.

Джошуа Вонг почав свою активістську діяльність у 17 років. Він один із лідерів студентських виступів 2014 року, які пізніше назвали Революцією парасольок. Такий термін використовували, бо люди за допомогою парасольок захищалися від кийків, водометів і перцевого спрею, які застосовувала поліція.

Сам Джошуа Вонг у твіттері написав, що слід звернути увагу на 12 гонконзьких активістів, яких утримують під вартою в материковому Китаї. Їх затримали в серпні, коли ті на човні втікали на Тайвань. Вони мусили так учинити, бо їх теж звинуватили в участі в торішніх протестах.

Активістів у Гонконзі почали активно затримувати, коли Пекін напряму запровадив тут новий закон про нацбезпеку. На острові відкрили представництво поліції КНР, а нечітко сформульовані статті дали змогу арештовувати фактично будь-кого, звинувативши в тероризмі, сепаратизмі чи у зв’язках з іноземними силами.

Джошуа Вонгу загрожує позбавлення волі на три роки. Вердикт суд має винести 2 грудня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Суд у Гонконзі залишив під вартою трьох відомих активістів2024-й настав: новорічні феєрверки у великих містах світуТрьох американських військовиків убито внаслідок атаки дрона в ЙорданіїНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CГонконгу загрожує новий закон про нацбезпеку — ще жорсткішийВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантівНа АЕС «Фукусіма-1» стався витік радіоактивної водиФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадом

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: