27.10.2024
Телеканал NTD

У Тель-Авіві вперше за чотири місяці лунали сирени

У Тель-Авіві вперше за чотири місяці лунали сирени

У неділю в Тель-Авіві вперше за чотири місяці лунали сирени, а люди бігли до укриттів. Угруповання..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

У неділю в Тель-Авіві вперше за чотири місяці лунали сирени, а люди бігли до укриттів. Угруповання ХАМАС завдало ракетного удару по найбільшому місту Ізраїлю.

На цих кадрах видно рештки ракети біля школи. Ще одна ракета пошкодила будинок у Герцлії, що на північ від Тель-Авіва.

Ізраїльські військовики повідомили, що вісім снарядів було запущено з міста Рафах. Кілька ракет удалося перехопити. Повідомлень про загиблих немає.

Ізраїль тим часом завдав авіаударів по південних районах Сектора Гази, зокрема й по Рафаху. Палестинські служби охорони здоров’я, якими керує ХАМАС, повідомили про щонайменше 35 загиблих і десятки поранених.

Ізраїльські військовики кажуть, що вони завдали авіаудару по комплексу ХАМАСу в Рафаху й що удар був точковим.

За їхніми даними, було знищено голову штабу ХАМАСу на Західному Березі та ще одного високопосадовця угруповання, що стояли за смертельними нападами на ізраїльтян.

Удар був спрямований на район Тель аль-Султан, що на заході Рафаха. Як наслідок, у деяких кварталах почалися пожежі.

У цьому районі живуть тисячі людей, які втекли туди зі східних районів міста. Міжнародний комітет Червоного Хреста заявив, що в його польовому госпіталі в Рафаху багато поранених, і що інші лікарні теж приймають велику кількість постраждалих.

Ізраїль проводить операцію в Рафаху, попри ухвалу Міжнародного суду ООН. У п’ятницю він наказав припинити наступ на місто.

Ізраїль каже, що рішення суду ООН залишає місце для деяких воєнних дій, а прем’єр-міністр Біньямін Нетаньягу в неділю скликав воєнний кабінет, щоб обговорити подальші операції в Рафаху.

Ізраїльські танки перебувають на околицях міста, але всередину ще не зайшли.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Тель-Авіві вперше за чотири місяці лунали сирениЗливи спричинили хаос у ТоронтоІзраїль заявив, що не закінчив із «Хезболлою» і що «літо буде спекотним»Байден відмовився від боротьби за посаду президента СШАГрад з куряче яйце, снігопади й торнадо: провінції Китаю потерпають від негодиФіліппіни звинувачують Китай у нападі на їхні судна в Південнокитайському моріПрем’єр Ізраїлю представив Конгресу США звільнених заручників та похвалив військовиків ЦАГАЛуУ Китаї в річку обвалився міст — загинули людиУ Чехії лоб у лоб зіткнулися потягиПівденна Корея стежить за кордоном після того, як її перетнули солдати КНДР

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: