27.06.2024
Телеканал NTD

ЄКА відібрало студентів, які полетять у космос

ЄКА відібрало студентів, які полетять у космос

Француженка Софі Адено та бельгієць-люксембуржець Рафаель Льєжуа готуються до польоту в космос. Недавно вони закінчили курс..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Француженка Софі Адено та бельгієць-люксембуржець Рафаель Льєжуа готуються до польоту в космос. Недавно вони закінчили курс підготовки астронавтів Європейського космічного агентства, який почався 2022 року.

А останній рік вони проходили базову підготовку до тривалої місії на Міжнародній космічній станції. Туди вони вирушать 2026 року. Спочатку Адено, потім Льєжуа.

41-річна Адено народилася у Франції. Вона працює пілотом-випробувачем вертольотів ВПС.

[Софі Адено, астронавт]:

«Це неймовірно. Бракує слів, щоб описати, наскільки я щаслива. Це будуть два роки інтенсивних тренувань, безлічі іспитів для кваліфікації, багато нових наукових експериментів, які треба підготувати. Це буде насичено та інтенсивно, але я до цього готова».

36-річний Льєжуа народився в Бельгії. Він біомедичний інженер і нейробіолог, що вивчає дегенеративні захворювання нервової системи. Він літає на повітряних кулях і планерах.

[Рафаель Льєжуа, астронавт]:

«Я почуваюся чудово. Ми щойно отримали новини про завдання, і я дуже схвильований. Це новий крок у цій неймовірній пригоді. Щиро кажучи, усе сталося трохи раніше, ніж я очікував, але це прекрасно».

Зі слів гендиректора ЄКА Йозефа Ашбахера, його агентство недавно провело переговори з НАСА щодо того, щоб у місячній місії «Артеміда» три місця виділили європейським астронавтам. Але вони, мабуть, дістануться досвідченішим.

ЄКА покладається на НАСА та інші організації, щоб доставляти своїх астронавтів у космос.

Загалом останнє навчання ЄКА закінчили п’ять астронавтів. Агентство планує до 2030 року відправити на Міжнародну космічну станцію всіх п’ятьох. Ще дванадцять студентів відібрали в резерв. Базової підготовки вони поки що не проходили.
Коротке посилання на цю сторінку:

ЄКА відібрало студентів, які полетять у космосНова лінійка iPad від Apple: чип M4 та екран OLEDУ Лондоні п’ять бобрів будують греблі та захищають місто від повенейБіонічну «м’яку» стопу розробили в ІталіїКомпанія Samsung показала свої новітні гаджети, зокрема годинник та перстеньДрони допомагають угорським науковцям спостерігати за рідкісними кіньми ПржевальськогоЗастосунок, що попереджає про землетруси на Тайвані, завантажили сотні тисяч разівКенійський стартап виготовляє 3D-друковані протезиЯк вітаються слониУ США розробляють плавучий вітрогенератор потужністю 20 мегаватів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: