27.05.2024
Телеканал NTD

Ізраїльські танки просунулися до центру Рафаха

Ізраїльські танки просунулися до центру Рафаха

Палестинці намагаються знайти вцілілі речі в поруйнованому наметовому таборі. Як заявляють підконтрольні ХАМАСу органи охорони здоров'я..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Палестинці намагаються знайти вцілілі речі в поруйнованому наметовому таборі. Як заявляють підконтрольні ХАМАСу органи охорони здоров’я Сектора Гази, це наслідок авіаудару Ізраїлю. За їхніми даними, є загибелі.

Ізраїльські армійці заперечують, що завдавали удару по цьому табору.

Водночас свідки повідомляють, що ізраїльські танки просунулися до центру Рафаха, уперше за тритижневий штурм міста.

Кілька днів тому після іншого ізраїльського авіаудару в наметовому таборі Рафаха сталася пожежа, унаслідок якої загинуло щонайменше 45 людей. Інцидент викликав міжнародний осуд. Ізраїль почали закликати виконати ухвалу Міжнародного суду та припинити наступ.

Ізраїль заявив, що атакував командирів ХАМАСу й не мав наміру завдавати шкоди мирному населенню. Зі слів представника армії, згідно з попереднім розслідуванням, займання могло спричинити те, що біля комплексу, по якому було завдано удару, здетонував склад із боєприпасами.

[Даніель Хагарі, представник ізраїльської армії]:

«Сам собою наш удар не зміг би розпалити пожежу такого розміру».

Водночас Іспанія, Ірландія та Норвегія офіційно визнали Державу Палестина.

[Саймон Гарріс, прем’єр-міністр Ірландії]:

«Ірландія офіційно визнає Державу Палестина».

Прем’єр-міністр Іспанії заявив, що його країна визнає єдину Державу Палестина, яка складається із Сектора Гази та Західного берега, під управлінням Палестинської національної адміністрації зі столицею в Східному Єрусалимі.

[Педро Санчес, прем’єр-міністр Іспанії]:

«Визнання Палестини не спрямоване проти будь-кого, особливо проти Ізраїлю. Це рішення показує наше абсолютне неприйняття ХАМАСу».

А парламент Данії у вівторок відхилив пропозицію визнати Державу Палестина. Він підтримав думку уряду, що необхідних умов поки що немає.

Ізраїль заявляє, що хоче знищити бойовиків ХАМАСу, що переховуються в Рафаху, та врятувати заручників, яких там тримають.

За даними ООН, з початку травня від наступу ізраїльтян утекло коло мільйона палестинців. Багато хто з них не раз переїжджав.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ізраїльські танки просунулися до центру РафахаЧи прийме Ізраїль і ХАМАС план Байдена?Через пожежі Північна Македонія оголосила режим надзвичайного стануООН: у світі стало 120 мільйонів біженців та переселенцівІзраїль оголосив мертвими ще двох заручників, яких захопив ХАМАСЯк на полі бою: у США в Нью-Мексико борються з лісовими пожежамиУ Китаї в річку обвалився міст — загинули людиЖителі півдня США відгороджують будинки мішками з піском, рятуючись від повеніТемпература Адріатичного моря досягла історичного рекордуВибухом закінчився запуск розвідувального супутника КНДР

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: