27.05.2024
Телеканал NTD

Суд над імовірними китайськими шпигунами пройшов у Лондоні

Суд над імовірними китайськими шпигунами пройшов у Лондоні

Перед судом у Лондоні постало троє осіб, яких підозрюють у сприянні службі зовнішньої розвідки Гонконгу. Це..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Перед судом у Лондоні постало троє осіб, яких підозрюють у сприянні службі зовнішньої розвідки Гонконгу. Це сталося після низки арештів у всій Англії.

Звинувачення висунули 63-річному чоловікові та ще двом — віком 38 та 37 років. Кожного звинувачують за двома пунктами британського закону про нацбезпеку, який ухвалили торік. Він дав змогу вживати заходів для протидії загрозами від інших держав.

Підсудних звинувачують у тому, що вони з грудня по травень цього року збирали інформацію та вели стеження в країні на користь іноземної розвідки.

Згідно з другим пунктом, вони сприяли «іноземному втручанню», увірвавшись 1 травня до житлового будинку у Великій Британії.

Жодних аргументів у суді їм надати не дали. Наступні слухання пройдуть 24 травня. А поки їх звільнили під заставу.

Посольство Китаю заявило, що звинувачення сфабриковано й що це втручання в справи Гонконгу.

Зазначимо, що останніми тижнями в кількох країнах Європи повідомили про арешти імовірних китайських шпигунів, зокрема у Великій Британії та Німеччині.
Коротке посилання на цю сторінку:

Суд над імовірними китайськими шпигунами пройшов у ЛондоніПівденна Корея стежить за кордоном після того, як її перетнули солдати КНДРБлінкен: «Ви не самі — за вами стоїть глобальна коаліція»Європа потерпає від виснажливої спекиІсландський вулкан на півострові Рейк’янес викинув лаву на 50 метрів угоруУ Балтіморі відбуксирували вантажне судно, що зруйнувало містФіліппіни звинувачують Китай у нападі на їхні судна в Південнокитайському моріКНР проводить військові навчання навколо ТайванюІзраїль заявив, що не закінчив із «Хезболлою» і що «літо буде спекотним»Туристів евакуювали з Нової Каледонії на військових літаках

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: