16.10.2024
Телеканал NTD

Греція закриває пам’ятки через спеку

Греція закриває пам'ятки через спеку

У Греції через спеку закривають для відвідування туристичні об'єкти. Так, в Афінах недоступний Акрополь та довколишні..

Дата завантаження: 2024-09-16

video

У Греції через спеку закривають для відвідування туристичні об’єкти. Так, в Афінах недоступний Акрополь та довколишні пам’ятки.

Перша цього літа хвиля спеки не спадає в країні вже кілька днів. Вітри з Північної Африки підняли стовпчики термометрів до 43 градусів Цельсія.

У всій Греції закрили початкові школи та дитячі садки.

А для людей похилого віку в Афінах обладнали спеціальні приміщення з кондиціонерами, де можна сховатися від спеки.

[житель Афін]:

«У свої роки я ніколи не бачив такої спеки в червні. Я 21 рік займався зимовим плаванням і таке літо бачу вперше».

Вогнеборці — у стані підвищеної готовності, бо в низці регіонів прогнозують сильний вітер. У середу вони вже загасили кілька лісових пожеж.

Влада Афін повідомляє, що місто патрулює поліція за допомогою дронів.

[Ольга Дору, заступник мера Афін]:

«Зміна клімату вже настала. Науковці попереджали нас багато років, але, на жаль, глобально щось зробити ми не змогли. Але в мерії Афін ми просунулися вперед і посадили тисячі дерев».

Греція — одна з країн Європи, яка найбільше постраждала від зміни клімату. Останніми роками через спеку тут було кілька смертоносних пожеж та нерегулярні зливи.

Науковці попереджають, що до 2050 року в Греції може в середньому стати на 2 градуси спекотніше.
Коротке посилання на цю сторінку:

Греція закриває пам’ятки через спекуНавала крокодилів: в Австралії намагаються зменшити чисельність небезпечних хижаківТуристам і мешканцям Данії прищеплюватимуть екологічні звичкиЧи допоможуть комахи розв’язати проблему голоду в ДР КонгоЖивуть у страху: на курорті в Чилі може впасти елітний ЖКВеликий караван мігрантів знову рухається в бік кордону СШАСербське озеро Русанда вперше пересохло повністю через посухуВ Іспанії іммігранти навчаються плавати, щоб залікувати душевні травмиБайден розкритикував рішення Верховного суду про імунітет Дональда ТрампаЧерез посуху Сицилія може втратити рідкісну породу кіз Гіргентана

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: