27.10.2024
Телеканал NTD

КНДР запустила кулі з екскрементами на територію Південної Кореї

КНДР запустила кулі з екскрементами на територію Південної Кореї

Сотні повітряних куль зі сміттям та екскрементами прилетіли з Північної Кореї до Південної. Кім Йо Чжон,..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Сотні повітряних куль зі сміттям та екскрементами прилетіли з Північної Кореї до Південної.

Кім Йо Чжон, сестра Кім Чен Ина, сказала, що це був «подарунок від щирого серця» для південнокорейців, які «прагнуть свободи слова».

До перевіряння та збирання пакетів, що впали, залучили військових саперів та сили реагування на хімічні та біологічні загрози.

Місцевих жителів попередили, щоб ті не підходили до предметів і повідомляли про будь-які невідомі об’єкти владі.

[Лі Сі Ин, місцева жителька]:

«Було дуже страшно, бо повітряна куля могла впасти, а також бо Північна Корея могла мати якусь конкретну мету. Тоді всі були налякані. Я запитувала себе, що з нами сталося б, якби там було не просто сміття, а віруси чи хімікати».

За даними Об’єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї, виявлено понад 260 повітряних куль. Більшість із них упала на землю. У пакетах знайшли сміття. У деяких також були фекалії тварин.

Повітряні кулі часто відправляють до КНДР південнокорейські активісти. Зокрема, перебіжчики з Північної Кореї. На кулях зазвичай відправляють посилки з агітаційними листівками, мінірадіоприймачами, їжею, а також флешками з південнокорейськими музичними кліпами та серіалами.

Північна Корея на це гнівно реагує і називає «небезпечною провокацією». У середу вона пообіцяла відправити до Південної Кореї ще більше куль зі сміттям.
Коротке посилання на цю сторінку:

КНДР запустила кулі з екскрементами на територію Південної КореїСербське озеро Русанда вперше пересохло повністю через посухуПрацівники Samsung у Південній Кореї оголосили триденний страйкМіські ферми рятують мексиканське місто від злочинностіМайже третина людей у світі недостатньо рухаєтьсяЯпонське фехтування на мечах стає популярнішим в АвстраліїЄгиптяни незадоволені частковим скасуванням субсидій на хлібНайбільше дерево планети «Генерал Шерман» проходить медоглядЖиття на мосту: як бразильці рятуються від повенейЄгипетський таксист перетворив машину на книгарню

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: