29.11.2024
Телеканал NTD

Немає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну воду

Немає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну воду

Жителі міста Наджаф, що в центрі Іраку, потерпають від нестачі чистої питної води. Як показали проби,..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

Жителі міста Наджаф, що в центрі Іраку, потерпають від нестачі чистої питної води. Як показали проби, більшість природних джерел забруднені стічними водами й містять важкі метали, які можуть спричинити захворювання.

Цей місцевий житель стоїть біля струмків, що течуть через купи сміття. Він каже, що відходи забруднюють воду вже кілька років, а влада нічого не робить.

[Мохсен аль-Кераві, місцевий житель]:

«Більшість хвороб спричинені цими стоками. Вони не нові. Вони існують 4–6 років. Навіть тварини хворіють. Берег річки чистий. Але відходи скидають у річку Куфа».

Екологи кажуть, що понад 40 каналізаційних станцій, що стоять обабіч річки, скидають багато відходів, що містять жири, важкі метали та шкідливі елементи. Також у воді виявили небезпечну концентрацію свинцю, кадмію, цинку, заліза та міді.

[Сафаа Маджид, еколог]:

«Проби води відправили на мікробіологічний аналіз. У них виявили багато бактерій, приміром кишкову паличку. У деяких знайшли навіть паличку холери».

До того ж на всіх полях використовують стічні води, бо вони сприяють збільшенню вегетативного росту.

[Сафаа Маджид, еколог]:

«Але вони також містять важкі метали, бактерії та грибки. Коли ви споживаєте ці рослини, зелень або такі рослини, як помідори, огірки, баклажани, ці метали потрапляють в організм і спричиняють багато захворювань».

Люди змушені купувати воду, щоб пити та готувати їжу. У місті працюють водоочисні станції, але кардинально змінити ситуацію вони поки що не змогли.
Коротке посилання на цю сторінку:

Немає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну водуСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроЯрмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»ООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандамиУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалуУ Гонконгу запроваджують заборону на одноразовий пластиковий посудЧерез посуху на півдні Іспанії затвердили нові обмеження та заходиОстанній підліток у селі: як Греція планує підвищувати народжуваністьООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у Судані

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: