27.04.2024
Телеканал NTD

Велика Британія наклала санкції на китайських хакерів

Велика Британія наклала санкції на китайських хакерів

Велика Британія наклала санкції на двох фізичних осіб та одну компанію, які пов'язані з китайською владою..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Велика Британія наклала санкції на двох фізичних осіб та одну компанію, які пов’язані з китайською владою і які, як припускають, відповідальні за кібератаки та шпигунську діяльність у країні.

Зокрема, обмеження запровадили щодо хакерської групи, пов’язаної з APT31 — підрозділом міністерства держбезпеки КНР.

Зі слів парламентарів, мішенню хакерів були чиновники, військові підрядники, китайські дисиденти та охоронні компанії.

[Олівер Доуден, заступник прем’єр-міністра Великої Британії]:

«Сполучене Королівство сьогодні наклало санкції на двох фізичних осіб та одну організацію, що пов’язані з державною мережею APT31, за шкідливу кіберактивність щодо чиновників, урядових установ та парламентарів у всьому світі».

Заступник прем’єр-міністра Олівер Доуден зазначив, що суб’єкти, пов’язані з владою КНР, проводять кіберкампанії, націлені на демократичні інститути, а також ведуть розвідувальну діяльність щодо парламенту Великої Британії.

Парламентарі також зазначають, що зазнають тиску Пекіна, коли його критикують.

Як уважають у США, глобальна хакерська операція Пекіна мала на меті «придушити критиків китайського режиму, поставити під загрозу урядові інститути та вкрасти комерційні таємниці».

Посольство КНР у Лондоні назвало це наклепом.

Нагадаємо, раніше Борис Джонсон, коли був прем’єр-міністром, через загрозу нацбезпеці обмежив деякі китайські інвестиції та висловлював занепокоєння щодо придушення свобод у Гонконгу. Це значно погіршило відносини між Лондоном та Пекіном.
Коротке посилання на цю сторінку:

Велика Британія наклала санкції на китайських хакерівСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країниВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантівОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуГонконг посилив закон про нацбезпекуСвітові ціни на какао б’ють рекордиВ Індонезії через повені та зсуви гинуть людиВ одному турецькому місті поновили на посаді обраного прокурдського мераЛісові пожежі в Чилі дісталися морських курортів — загинуло 112 людейДипломатичний скандал: працівники посольства Мексики залишили Еквадор

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: