27.04.2024
Телеканал NTD

Рекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 року

Рекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 року

У Японії торік народилося рекордно мало дітей. Такі попередні дані уряду. Уже восьмий рік поспіль народжуваність..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

У Японії торік народилося рекордно мало дітей. Такі попередні дані уряду.

Уже восьмий рік поспіль народжуваність у країні зменшується.

Ще один негативний рекорд 2023 року: уперше за 90 років нових сімей було створено менше ніж 500 000. І це теж сприятиме зменшенню населення, адже позашлюбні діти в країні народжуються вкрай рідко.

[Йосімаса Хаясі, головний секретар Кабінету міністрів Японії]:

«Зниження народжуваності — це криза. Упродовж шести років ще можна повернути тенденцію назад. А ось у 30-х роках уже почнеться швидке зменшення чисельності молоді. Я вважаю, що зараз саме час ужити негайних заходів».

Прем’єр-міністр Фуміо Кісіда назвав цю тенденцію найсерйознішою кризою, з якою стикалася країна. Торік у грудні він оголосив про низку заходів щодо підтримки сімей, які народжують дітей.

[жителька Японії]:

«Бабусям і дідусям стає дедалі важче допомагати доглядати дітей. Я думаю, що від початку соціальне середовище заважало жінкам мати багато дітей та працювати».

[житель Японії]:

«Я думаю, що Японія вже давно запізнилася щодо вповільнення зменшення чисельності населення. Якщо ми не змінимо політику та не створимо систему, яка привабить робітників із-за кордону, то розв’язати проблему не зможемо».

За оцінками соціологів, населення Японії, імовірно, зменшиться приблизно на 30 % до 2070 року. Водночас кожні чотири з десяти жителів країни будуть віком 65 і більше років.
Коротке посилання на цю сторінку:

Рекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 рокуІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуКовбаса з єнотів — новий делікатес у НімеччиніТроє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»Ярмарок колекційних іграшок: як сотні фунтів віддають за «старий пластик»Як кавові фермери допомагають Панамському каналуУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераУ Кенії люди гинуть від повенейЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуВірмени протестують проти передання Азербайджану чотирьох сіл

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: